Ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε στην έκθεση CES του Λος Άντζελες ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο ενσωματώνει πλειάδα καινοτομιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο ονομάζεται Sony Vision-S και έκανε πρεμιέρα ως πρωτότυπο. Εξελίχθηκε σε συνεργασία με ορισμένες εκ των κορυφαίων εταιρειών του είδους, όπως τις Magna Steyr, Nvidia, Continental, Bosch, ZF και Qualcomm και είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Ανήκει στην κατηγορία των sedan, τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 544 ίππων και διακρίνεται για το αεροδυναμικό αμάξωμα. Η αισθητική του δεν είναι καθόλου φουτουριστική, αντιθέτως, δίνει την εντύπωση ότι είναι έτοιμο να βγει στην παραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταμπλό στο εσωτερικό, καλύπτεται από μία μεγάλη οθόνη στην οποία προβάλλονται όλες οι πληροφορίες. Οι καθρέπτες είναι ψηφιακοί, πίσω υπάρχουν δύο ακόμη οθόνες, ενώ το νέας γενιάς ηχοσύστημα 360 Reality Audio προσφέρει μία ανεπανάληπτη εμπειρία τρισδιάστατου ήχου.

Από τον εξοπλισμό του δεν θα μπορούσε να λείψει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης με αναγνώριση του προσώπου του οδηγού και η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης με τους προηγμένους αισθητήρες, τα LiDAR και τις κάμερες CMOS.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης