Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Ο Kenn Ricci, είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές των βρετανικών χειροποίητων αυτοκινήτων της Bentley. Την τελευταία δεκαετία όλα τα αυτοκίνητα με τα οποία κινείται είναι Bentley. Θεωρεί ότι είναι τα καλύτερα και τα πιο αξιόπιστα.  Έξυπνος επιχειρηματίας και απαιτητικός σε ότι αποφασίζει να κάνει. Το τελευταίο του αυτοκίνητο είναι μια Bentley Bacalar, που είναι μία από τις σπανιότερες δίθυρες Bentley της σύγχρονης εποχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Kenn Ricci ,επιχειρηματίας στον τομέα των αερομεταφορών και ιδιοκτήτης της Flexjet αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Mulliner Design για να δημιουργηθούν δύο εξατομικευμένα αεροσκάφη, τα οποία εντάχθηκαν στον στόλο της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας του.

Όπως έκανε με την Bentley Bacalar έτσι ακριβώς κάνει τώρα με τα δύο ολοκαίνουργια αεροσκάφη. Η σπάνια και ξεχωριστή χρωματική επιλογή Julep, που επέλεξε ο κ. Ricci για την προσωπική του Bacalar, ενέπνευσε τον εκκεντρικό επιχειρηματία να προχωρήσει ακόμη και στην αλλαγή στα επίσημα χρώματα των αεροσκαφών της Flexjet. Έτσι από κόκκινο-χρυσό γίνονται ασημί-πράσινο.

Η Bacalar σηματοδοτεί την επιστροφή της Mulliner στην κατασκευή αμαξωμάτων, με μια συλλογή 12 εξαιρετικά εξατομικευμένων αυτοκινήτων που κατασκευάζονται προσεκτικά από την ομάδα τεχνιτών  στο Crewe. Ο Kenn Ricci ζήτησε τη συνεργασία της Mulliner που το έμπειρο προσωπικό της δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια αλλά και στον εξαιρετικό σχεδιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχεδιαστές της Flexjet  σε συνεργασία με την ομάδα της Mulliner, ανέλαβαν το νέο του ιδιωτικό αεροσκάφος Gulfstream G650 και το ελικόπτερο Sikorsky S-76 που θα αντικατοπτρίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μοναδικές προδιαγραφές της Bacalar.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, τα ειδικά διαμορφωμένα καθίσματα των Gulfstream G650 και Sikorsky S-76, με τις εξωτερικές ραφές και τις δερμάτινες επενδύσεις Linen και Beluga, ακολουθούν πιστά τα αντίστοιχα της Bacalar. Το ηλικίας 5.000 ετών ξύλο «Riverwood» που αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία του ταμπλό της Bacalar, ενέπνευσε τις αντίστοιχες επενδύσεις που βρίσκονται και στα δύο αεροσκάφη. 
Οι σατινέ σε απόχρωση χαλκού λεπτομέρειες της Bacalar κοσμούν τις καμπίνες, όπως και το μοναδικό χαλί με το «διαμαντένιο» σχεδιαστικό μοτίβο. Οι μοναδικές ραφές των διακοσμημένων με δέρμα Beluga και Linen καθισμάτων της Bacalar αναπαράγονται και στα δύο αεροσκάφη.

Bentley Bacalar
Η πρώτη και αυθεντική Bacalar – γνωστή και ως Car Zero- που δέχεται τις τελευταίες πινελιές, βρέθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο του Farnborough για να συναντήσει το Gulfstream G650, πριν από την πτήση του για Νέα Υόρκη. Εν τω μεταξύ, το ελικόπτερο Sikorsky S-76 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην εκδήλωση The Quail, στο πλαίσιο του Monterey Car Week στην Καλιφόρνια τον περασμένο Αύγουστο.

Με σπάνια εξωτερική βαφή Julep, το αυτοκίνητο διαθέτει εξατομικευμένες ζάντες 22 ιντσών τριών χρωματικών τόνων, σε σκούρο γκρι σατινέ με γυαλισμένες επιφάνειες και λεπτομέρειες Arctica, που δημιουργούν μια έντονη αντίθεση με το εξωτερικό. Τα κέντρα των φωτιστικών σωμάτων είναι χρωματικά προσαρμοσμένα με το Satin Bronze εξωτερικό υλικό που κυριαρχεί στο μέσο του αμαξώματος και στο Satin Carbon περίγραμμα του πίσω τμήματος.

Οι αεραγωγοί στο καπό δίνουν μια ιδιαίτερη οπτική πινελιά, καθώς διαθέτουν φινίρισμα από σατινέ ανθρακόνημα, κάτι που ισχύει τόσο για τους εξωτερικούς καθρέφτες όσο και για τα «power humps» πίσω από τα καθίσματα, τις πλαϊνές ποδιές και τον πίσω διαχύτη. Οι βαμμένες σε μαύρο ματ χρώμα απολήξεις με Satin Bronze φινίρισμα ολοκληρώνουν την εντυπωσιακή εμφάνιση του πίσω μέρους της Bacalar.

Το βαμμένο σε λευκό και μαύρο χρώμα εσωτερικό με τις μπρονζέ πινελιές Bacalar δημιουργούν μία εντυπωσιακή εικόνα. Η διπλή επένδυση από ξύλο Riverwood πάνω στην  γυαλιστερή μαύρη επιφάνεια διατρέχει την καμπίνα από μία πλευρά στην άλλη, ταιριάζοντας αρμονικά με τις εξωτερικές λεπτομέρειες. Κάθε επιφάνεια και λεπτομέρεια στο εσωτερικό καθορίστηκε σύμφωνα από τις επιλογές του πελάτη, μέσω προσεκτικών συνδυασμών δέρματος και Alcantara σε λευκό, μαύρο και μπρονζέ χρώμα, γυαλιστερών και σατινέ μετάλλων σε μαύρο χρώμα, χρωμιωμένου φινιρίσματος, καθώς και σατινέ ανθρακονήματος.

Οι δερμάτινες επιφάνειες της Bacalar με την μπρονζέ απόχρωση τονίζουν αρκετές λεπτομέρειες του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Όπως για παράδειγμα την στεφάνη του τιμονιού και τα περιγράμματα των προσκεφάλων. Επίσης δεν λείπει η χαρακτηριστική ραφή στο πίσω μέρος των καθισμάτων, οι περφορέ επενδύσεις Beluga και οι ραφές σε σχέδιο Χ στο εσωτερικό των θυρών.

Οι μοναδικά σχεδιασμένες λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά στην καμπίνα της Bacalar τονίζουν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου με σχεδόν άπειρους τρόπους . Κάθε πελάτης δίνει το προσωπικό του  γούστο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου όταν κάνει την παραγγελία μιας Bentley. Από την χρήση πολύτιμων ενθέτων, τα μοναδικά φινιρίσματα στα χειριστήρια του οδηγού, μέχρι τις 148.199 μεμονωμένες βελονιές που απαιτούνται σε κάθε κάθισμα, οι προδιαγραφές κάθε Bentley είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης. Λογικά σκέφθηκε ο Kenn Ricci.

Μετέφερε την εσωτερική τελειότητα της Bacalar στο εσωτερικό του πολυτελούς αεροσκάφους του.
Για όσους δεν γνωρίζουν η Flexjet προσφέρει εξατομικευμένες πολυτελείς ταξιδιωτικές εμπειρίες. Από το 2020, το ποσοστό των πελατών που επιλέγουν μία Bentley με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά Mulliner συνεχίζει να αυξάνεται με σχεδόν εκθετικό ρυθμό. Η ζήτηση για τα ειδικά χρωματικά φινιρίσματα της Mulliner έχει υπερδιπλασιαστεί και ο αριθμός των εξατομικευμένων παραγγελιών Mulliner έχει τριπλασιαστεί.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης