Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί η τεχνολογία να είναι υπέροχη και να μας δίνει δυνατότητες που δεν είχαμε σκεφτεί, αλλά επειδή υπάρχει μία νέα επιλογή, δε σημαίνει ότι απαραίτητα πρέπει και να χρησιμοποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η VW έχει προχωρήσει στην αντικατάσταση των φυσικών μπουτόν στα τιμόνια της με πλήκτρα αφής, τα οποία φαίνεται πως δεν είναι και τόσο χρηστικά σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες. Η εταιρία άκουσε τις γνώμες όλων και θέλοντας να προσφέρει ένα όσο πιο εύχρηστο σύνολο γίνεται, ετοιμάζεται να επαναφέρει τα κλασικά συμβατικά κουμπιά στα τιμόνια των μοντέλων της.

Ο ισχυρός άντρας της εταιρίας δήλωσε «Ανανεώνουμε τη γκάμα μας και πάντα ακούμε τις γνώμες των πελατών μας. Αυτή τη φορά ζητούν πίσω τα φυσικά μπουτόν στα τιμόνια και αυτό θα κάνουμε».

Το ανανεωμένο Golf που αναμένεται μέσα στο 2023 θα μπορούσε να είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που θα απαλλαγεί από τα πλήκτρα αφής πάνω στο τιμόνι. Στα τέλη του περασμένου μήνα μάλιστα εντοπίστηκε ένα πρωτότυπο με μια τεράστια οθόνη αφής για το σύστημα infotainment αλλά με παραδοσιακά χειριστήρια στο τιμόνι που ίσως δείχνει ότι η εταιρία έχει λάβει εδώ και καιρό την συγκεκριμένη απόφαση. Όποιες αλλαγές σκοπεύει να εφαρμόσει η VW το επόμενο έτος με το λίφτινγκ του Golf πιθανότατα θα μεταφερθεί στα αδερφικά μοντέλα SEAT/Cupra Leon και Skoda Octavia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για τα πλήκτρα αφής πάνω στο τιμόνι; Σας βολεύουν ή κάνουν την οδήγηση πιο πολύπλοκη;
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης