Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά με ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Tesla να κατηγορούν το λογισμικό του αυτοκινήτου για αστοχίες που οδηγούν σε τροχαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε Αμερική και Κίνα, οι αναφορές κοντεύουν τις χίλιες, όπου αρκετοί υποστηρίζουν πως δεν «ακούνε» τα φρένα στο όχημα τους ή ότι «κόλλησε» το γκάζι και το αυτοκίνητο δεν σταματούσε (δείτε εδώ το σχετικό άρθρο) θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των επιβατών.

Αυτή τη φορά φαίνεται πως αρχίζει να αποκαλύπτεται και η άλλη πλευρά του νομίσματος, καθώς έχουμε την πρώτη επίσημη περίπτωση όπου ιδιοκτήτης Tesla που είχε προκαλέσει σοβαρό τροχαίο το 2020, ζήτησε σήμερα συγγνώμη δημόσια, αναφέροντας πως το λάθος ήταν εξ’ολοκλήρου δικό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατηγόρησα την Tesla και το αυτοκίνητο, παρά το γεγονός πως πάτησα τέρμα το γκάζι αντί για το φρένο. Ζητάω επίσημα συγγνώμη από την εταιρία για την δυσφήμιση μου αυτή». Αυτά ήταν τα λόγια του κ.Chen ο οποίος στις 12 Αυγούστου του 2020 έχασε τον έλεγχο του Ι.Χ. του και χτύπησε πάνω από 10 αυτοκίνητα πριν σταματήσει την τρελή πορεία.

Μετά το ατύχημα, το τοπικό τμήμα κυκλοφορίας ανέθεσε στην Wenzhou Automobile Engineering Society να ελέγξει το όχημα. Τον Οκτώβριο του 2020, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το πεντάλ του φρένου του αυτοκινήτου ήταν σε κατάσταση που δεν είχε πατηθεί για τουλάχιστον πέντε δευτερόλεπτα πριν συμβεί η σύγκρουση.

Τελικά η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια όπου ο ιδιοκτήτης κατηγορήθηκε για δυσφήμιση και του επιβλήθηκε ποινή 7.500 ευρώ (50.000 RMB), αλλά και η υποχρέωση να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Ο ίδιος αφού απολογήθηκε ανέφερε μάλιστα πως δεκάδες άλλοι ιδιοκτήτες Tesla τον είχαν προσεγγίσει ώστε να προχωρήσουν σε μαζική αγωγή κατά της εταιρίας, με δήθεν αφορμή πως το όχημα επιταχύνει μόνο του ανεξέλεγκτα. Εκείνος υποστηρίζει πως αρνήθηκε και πλέον δείχνει πλήρη εμπιστοσύνη στην αμερικάνικη φίρμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης