Επιμέλεια: Παλληκάρης Γιώργος

Φαντάζεστε να βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, αλλά να το χειρίζεται από το σπίτι του κάποιος άλλος; Η Sony το έκανε πράξη και φρόντισε να μας το αποδείξει με ένα βίντεο και πρωταγωνιστή το ηλεκτρικό της όχημα Vision-S.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο σύνολο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες 268 ίππων και είναι εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και τηλεματικής. Ο τεχνολογικός γίγαντας συνεργάστηκε με τη Vodafone για μια εξ αποστάσεως οδήγησης μέσω σύνδεσης 5G. Έτσι λοιπόν το ηλεκτρικό όχημα ελεγχόταν από το Τόκιο ενώ βρισκόταν σε ειδική διαδρομή στο Aldenhoven της Γερμανίας.

Παρόλο που οι δύο τοποθεσίες απέχουν μεταξύ τους 9.363 χιλιόμετρα. ο χειριστής του αυτοκινήτου καθόταν στο γραφείο του και ήλεγχε με επιτυχία το Vision-S 01 σε ταχύτητες έως 61 χλμ./ώρα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Προληπτικά, υπήρχε άτομο πίσω από το τιμόνι του σεντάν σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά και έπρεπε να παρακάμψει τα τηλεχειριστήρια. Το ασυνήθιστο τεστ διεξήχθη ως μέρος ενός ερευνητικού προγράμματος για την ανάπτυξη τεχνολογίας σταθερής μετάδοσης τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης