Πλάνα σοκ: Αμμοθύελλα προκάλεσε καραμπόλα 40 αυτοκινήτων στην Ουγγαρία – Τα 19 κάηκαν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023, 17:30
Πλάνα σοκ: Αμμοθύελλα προκάλεσε καραμπόλα 40 αυτοκινήτων στην Ουγγαρία – Τα 19 κάηκαν

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Απίστευτη τραγωδία σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Ουγγαρίας όταν ξαφνική αμμοθύελλα μηδένισε την ορατότητα σε δεκάδες οδηγούς.

Η καραμπόλα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και η Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών της Ουγγαρίας αναφέρει πως συνολικά 42 οχήματα υπέστησαν ζημιές με τα 19 από αυτά να έχουν γίνει στάχτη. Το χάος μάλιστα επεκτάθηκε στην άλλη πλευρά του δρόμου καθώς δύο αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς την αντίθεση μεριά, συγκρούστηκαν επίσης στο ίδιο σημείο.

 

 

Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, 70 πυροσβέστες και τέσσερα ελικόπτερα συμμετείχαν στην προσπάθεια απεγκλωβισμού οδηγών, με ένα άτομο να χάνει τη ζωή του. Άλλοι σαράντα τραυματίστηκαν σοβαρά, με δύο από αυτούς να είναι ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ 12 έχουν βαριά τραύματα. Οι υπόλοιποι 26 είχαν μικροτραυματισμούς και δεν νοσηλεύτηκαν.

 

 

Ενώ διεξάγεται έρευνα, το Associated Press σημειώνει ότι μια καταιγίδα σκόνης μπορεί να προκάλεσε τη μειωμένη ορατότητα και να πυροδότησε τη καραμπόλα. Κάτι που σχεδόν επιβεβαιώνεται από τα πλάνα που τράβηξαν dashcams των εμπλεκόμενων αλλά και περαστικών οχημάτων.
 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023, 17:30