Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Nio είναι αυτή που έχει εφαρμόσει περισσότερο από κάθε άλλη, την υπηρεσία ανταλλαγής μπαταριών σε σταθμό EV αυτοκινήτων. Οι πελάτες είναι ικανοποιημένοι και για αυτό η εταιρία σχεδιάζει να προσθέσει εκατοντάδες ακόμη σταθμούς ανταλλαγής, στο ήδη εκτεταμένο δίκτυό της σε όλη την Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της startup ηλεκτρικών οχημάτων, William Li, πρόσφατα επιβεβαίωσε τα σχέδια για την κατασκευή 1.000 νέων εγκαταστάσεων ανταλλαγής μπαταριών στην Κίνα. Από τους 1.000 νέους σταθμούς που πρόκειται να κατασκευαστούν, οι 400 θα βρίσκονται κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων ενώ οι υπόλοιποι 600 θα βρίσκονται σε αστικές περιοχές.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλλαγή μπαταριών είναι μια υπηρεσία που έτυχε θετικής υποδοχής από τους πελάτες της Nio στην Κίνα, με εκατομμύρια ανταλλαγές που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τότε που ξεκίνησε η υπηρεσία. Για να πραγματοποιήσει μια ανταλλαγή, ένας ιδιοκτήτης Nio χρειάζεται απλώς να ανοίξει την εφαρμογή smartphone της εταιρείας και να βρει έναν κοντινό σταθμό. Η εφαρμογή δηλώνει πόσες πλήρως φορτισμένες μπαταρίες είναι διαθέσιμες σε αυτόν τον σταθμό και πόσα οχήματα περιμένουν για αλλαγή μπαταρίας.

Το σύστημα ανυψώνει αυτόματα το όχημα στον αέρα και αφαιρεί τις βίδες που συγκρατούν την μπαταρία στη θέση της. Στη συνέχεια, η εξαντλημένη μπαταρία μεταφέρεται κάτω από το έδαφος και φορτίζεται ενώ εγκαθίσταται αυτόματα μια νέα μπαταρία. Η όλη διαδικασία διαρκεί μόλις 3 λεπτά.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης