Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, το όνειρο για ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Ένα νέο βίντεο από τους χιονισμένους δρόμους της περιοχής του Ντιτρόιτ αποδεικνύει ότι η τελευταία ενημέρωση του συστήματος Full Self-Driving (FSD) της Tesla δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά σε κακές καιρικές συνθήκες, με την απόδοσή του να απαιτεί από τον οδηγό πολλές διορθώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube από το κανάλι του Detroit Tesla και είναι μια πραγματική δοκιμή της ενημέρωσης FSD Beta 10.69.25. Όπως λέει ο οδηγός: «Δεν νομίζω ότι θα είναι πολύ μεγάλη διαδρομή, γιατί βρίσκομαι εδώ έξω διακινδυνεύοντας τη ζωή μου και τη κατάσταση του αυτοκινήτου».

Η λειτουργία Full Self-Driving είναι ενεργοποιημένη και το σύστημα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να παρακολουθεί τα όρια των γραμμών. Προφανώς λαμβάνει στοιχεία από τον χάρτη πλοήγησης, καθώς οι αισθητήρες δεν μπορούν πραγματικά να δουν πότε ο δρόμος είναι καλυμμένος με χιόνι.

Ακόμη και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες 32χλμ./ώρα, το Tesla δεν μπορεί να ακολουθήσει την επιλεγμένη διαδρομή χωρίς τη συναίνεση του οδηγού που διορθώνει το τιμόνι. Αξίζει όμως να πούμε ότι πλέον όταν η ουρά του οχήματος γλιστράει κατά τη διάρκεια μιας στροφής, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να τη σταθεροποιεί αντί να απεμπλέκεται αυτόματα, κάτι που συνέβαινε συχνά στο παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης