Η ιταλική εταιρεία ανανέωσε τα δύο κορυφαία μοντέλα της γκάμας της, εμπλούτισε τον εξοπλισμό τους και πρόσθεσε νέες εκδόσεις, ενισχύοντας περαιτέρω τα επίπεδα άνεσης, ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio εξελίχθηκαν πάνω σε τρεις άξονες (τεχνολογία, αυτόνομη οδήγηση και συνδεσιμότητα), συνδυάζοντας τα στοιχεία μηχανολογικής καινοτομίας, με την υψηλή αισθητική, την εργονομία και τη χρηστικότητα.

Η εξωτερική εμφάνιση των αυτοκινήτων παρέμεινε ως είχε. Αντίθετα στο εσωτερικό πραγματοποιήθηκε μια σειρά αλλαγών προς όφελος της πρακτικότητας και της φιλικότητας προς τον χρήστη. Η οθόνη 8,8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα είναι πλέον αφής με νέα εμφάνιση και λογισμικό, ενώ η οθόνη TFT 7΄΄ στον πίνακα οργάνων είναι πιο χρηστική και ευανάγνωστη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μεγαλύτερους και πιο εύκολα προσβάσιμους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και χώρο ασύρματης φόρτισης. Νέος είναι ο μοχλός του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, όπως και ο περιστροφικός επιλογέας μέσω του οποίου ελέγχεται το σύστημα πολυμέσων.

Οι Giulia και Stelvio ΜΥ2020 εφοδιάζονται με μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), καθώς και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 ελέγχοντας αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι σε δεδομένες συνθήκες, πάντα υπό την επίβλεψη του οδηγού.

Τα συστήματα διατήρησης πορείας «Lane Keeping Assist», παρακολούθησης τυφλής γωνίας «Active Blind Spot Assist», διατήρησης ταχύτητας «Active Cruise Control» και αναγνώρισης πινακίδων «Traffic Sign Recognition» περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.

Όσον αφορά στους κινητήρες, η Giulia εφοδιάζεται με τον βενζίνης 2.0ΤΒ με απόδοση 200 ή 280 ίππους. Διαθέσιμος είναι και ο diesel 2.2TD σε εκδόσεις με 190 ή 210 ίππους. Όλα τα σύνολα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ ανάλογα με την έκδοση η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς ή και στους τέσσερις μέσω του προηγμένου συστήματος Q4. Η έκδοση Sprint είναι καινούρια, διακρίνεται για τα σπορ χαρακτηριστικά και προσφέρεται με τα μοτέρ των 200 και 190 ίππων.

Η Stelvio φέρει τα ίδια μηχανικά σύνολα με την Giulia, όμως όλες οι εκδόσεις της εφοδιάζονται με το σύστημα τετρακίνησης Q4.

Οι τιμές ξεκινούν από 43.500 ευρώ για την Giulia και από 57.000 ευρώ για τη Stelvio.    

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης