Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα από τα αυτοκίνητα που αναμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη χρονιά, είναι το ολοκαίνουριο hot supermini των Κορεατών με την εντυπωσιακή εμφάνιση, τα προηγμένα τεχνολογικά βοηθήματα και τον 1,6 turbo κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο i20 N αποτελεί δημιουργία της Hyundai Motorsport. Έχει εμπνευστεί από το αγωνιστικό όχημα του WRC προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις και, το κυριότερο, μοναδικές στιγμές απόλαυσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σχεδιασμός του i20 N ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα «Sensuous Sportiness», προσδίδοντας στο αυτοκίνητο αιχμηρή εμφάνιση. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η μεγάλη εισαγωγή αέρα για την ψύξη του turbo κινητήρα και των φρένων. Στα πλαϊνά, ξεχωρίζουν οι ζάντες 18 ιντσών με το γκρι ματ φινίρισμα, οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων με το διακριτικό Ν, καθώς και τα αεροδυναμικά μαρσπιέ. Η πίσω αεροτομή βελτιώνει την αεροδυναμική του απόδοση, ενώ ο διαχύτης με την οβάλ απόληξη της εξάτμισης ολοκληρώνει την επιθετική εικόνα του αμαξώματος.

Το χαρακτηριστικό «Performance Blue» χρώμα το οποίο διατίθεται αποκλειστικά στα μοντέλα N, η προαιρετική διχρωμία της οροφής σε μαύρο χρώμα καθώς και οι κόκκινες εξωτερικές πινελιές αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το μηχανοκίνητο DNA της Hyundai.

Για την κίνηση φροντίζει ο 1.6 T-GDi κινητήρας απόδοσης 204 ίππων και 275 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 6,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 230 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνουν τα σπορ καθίσματα με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα, το θαυμάσιο τιμόνι με τον κόκκινο διακόπτη για την ενεργοποίηση του συστήματος Rev Matching και τα μπλε μπουτόν «N» μέσω των οποίων ελέγχονται τα προγράμματα οδήγησης (Normal, Eco, Sport, N και N Custom).

Η εμπορική πορεία του νέου i20 Ν στην Ελλάδα θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2021.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης