Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί τη «λέξη-κλειδί» κάθε φορά που μια αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρεται στα μελλοντικά σχέδιά της και αυτή ακριβώς χρησιμοποίησε ο τέταρτος μεγαλύτερος όμιλος παγκοσμίως για να περιγράψει το πλάνο σε τρεις μάρκες που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του group, η Stellantis έκανε γνωστά τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν οι Alfa Romeo, DS Automobiles και Lancia.

Η ηλεκτροκίνηση είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανίαΩς το 2027 και οι τρεις μάρκες θα έχουν εξηλεκτριστεί, προσφέροντας μοντέλα που τροφοδοτούνται με ηλεκτροκινητήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχή θα γίνει με τη Lancia. Η ιστορική φίρμα επιστρέφει έπειτα από χρόνια στο προσκήνιο, με το 2024 να είναι η χρονιά της μεγάλης επανόδου. Τότε θα προσφέρει τη νέα γενιά της Ypsilon, ένα αυτοκίνητο πόλης 100% ηλεκτροκίνητο. Από το 2026 και μετά θα διαθέτει μια σειρά νέων μοντέλων, αμιγώς ηλεκτροκίνητων.

Η DS Automobiles έχει στα σκαριά τέσσερα καινούρια μοντέλα, μεταξύ των οποίων τα DS4 και DS9. Από το 2024 κι έπειτα θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά premium οχήματα.

Τέλος, η Alfa Romeo σκοπεύει να γίνει 100% ηλεκτρική από το 2027, στοχεύοντας κυρίως, στις αγορές της Ευρώπης, της Β. Αμερικής και της Κίνας.

Επιπλέον, ο όμιλος Stellantis ανακοίνωσε πως τους επόμενους 24 μήνες θα παρουσιάσει 11 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 10 plug-in hybrid, τα οποία θα βασίζονται σε καινούριες πλατφόρμες. Τέλος, θα δημιουργηθεί ένα ακόμη gigafactory παραγωγής μπαταριών υψηλής τάσης, στο Termoli της Ιταλίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιο θα είναι το πρώτο μοντέλο της Lancia;

Πότε θα λανσαριστεί η νέα Alfa Romeo Tonale;

Τα εσωτερικά των αυτοκινήτων πάνε σε άλλο επίπεδο

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης