Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Κι αν πάρω ηλεκτρικό και δεν βρίσκω να φορτίσω; Εάν βρω και μπροστά μου περιμένουν άλλα 10 αυτοκίνητα; Στο πρατήριο υγρών καυσίμων χρειάζεται ένα 2λεπτο να φουλάρω ενώ σε φορτιστή τουλάχιστον μισή ώρα.
Αυτές είναι μερικές εύλογες απορίες που κρατούν αρκετό κόσμο μακριά από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς το δίκτυο φόρτισης είναι μικρό και οι χρόνοι ανεφοδιασμού μεγάλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρία Ample προσφέρει μία διαφορετική όψη του νομίσματος και μία εναλλακτική η οποία (όπως υποστηρίζει η ίδια), χρειάζεται μόλις 5 λεπτά, είναι απόλυτα αυτοματοποιημένη και κοστίζει όσο το να γεμίσεις βενζίνη.
Αυτό στο οποίο αναφερόμαστε είναι ο σταθμός ανταλλαγής μπαταριών δεύτερης γενιάς της Ample.

“Πλησιάζοντας το σταθμό Ample, το αυτοκίνητο αναγνωρίζεται από το σταθμό και η πόρτα του σηκώνεται αυτόματα. Μόλις σταθμεύσει το αυτοκίνητο, ο οδηγός ξεκινά την ανταλλαγή από την εφαρμογή Ample στο τηλέφωνό του. Πέντε λεπτά αργότερα, ο οδηγός βρίσκεται ξανά στο δρόμο “, αναφέρει η εταιρεία στον ιστότοπό της. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η εγκατάσταση ανταλλαγής μπαταριών αποτελείται από έναν αρθρωτό σχεδιασμό που μπορεί να κατασκευαστεί μέσα σε λίγες μόνο ημέρες είτε ως μία αυτόνομη δομή είτε ως πολλαπλές συνδεδεμένες θέσεις. Εάν μπορέσει πράγματι να κατασκευάσει αυτούς τους σταθμούς και να αναπτύξει λειτουργική τεχνολογία ανταλλαγής μπαταριών, θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στα ηλεκτρικά οχήματα. Όσα τουλάχιστον έχουν κατασκευαστεί με νοοτροπία εύκολης απομάκρυνσης της μπαταρίας.

 

Εσείς θα προτιμούσατε να φορτίσετε ή να αλλάξετε μπαταρία εάν είχατε να επιλέξετε;
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης