Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Audi κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της, ανάμεσα σε χιλιάδες οικονομικές πληροφορίες, αναφέρθηκε και για την μελλοντική γκάμα της. Δεν είναι μυστικό ότι η Audi κάνει μεγάλα βήματα στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, με μεγαλύτερη απόδειξη τον προγραμματισμό 20 νέων μοντέλων μέχρι το 2025. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι σαφές εάν όλα αυτά τα νέα μοντέλα θα περιλαμβάνουν και facelifts των τωρινών οχημάτων, αλλά αυτό το χρονοδιάγραμμα βάζει την αυτοκινητοβιομηχανία σε καλό δρόμο για να έχει ένα EV σε κάθε κατηγορία έως το 2027. Το τελικό σχέδιο προβλέπει την Audi να γίνει πλήρως ηλεκτρικός κατασκευαστής στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. 

Η Audi ήταν από νωρίς μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών που εισήλθαν στον κόσμο των EV με το SUV E-Tron το 2019. Έχουμε δει μια σταθερή ροή υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων από τότε, για να μην αναφέρουμε την φουτουριστική concept οικογένεια sphere, με το εντυπωσιακό Skyspherec roadster το 2021. Ακολούθησε το concept σεντάν Grandsphere λίγους μήνες αργότερα και από τότε μάθαμε ότι το επόμενης γενιάς A8 θα δανειστεί σε μεγάλο βαθμό από τη σχεδίασή του. 

Τα δύο τελευταία μέλη της οικογένειας sphere – το Urbansphere και το Activesphere –αντιπροσώπευαν πιο πρακτικά EV με τη μορφή ενός minivan και ενός κουπέ crossover. Αν και κανένα δεν λέγεται ότι θα γίνει όχημα παραγωγής, η Audi δήλωσε ότι αυτά τα concepts κάνουν προεπισκόπηση της μελλοντικής σχεδιαστικής γλώσσας της εταιρείας.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης