Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Λίγες εβδομάδες αφότου ανακηρύχθηκε Υπεραυτοκίνητο της Χρονιάς από το GQ, το Rimac Nevera κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου επιδόσεων στα Top Gear Electric Awards. Βραβείο που επιμελείται η ομάδα ειδικών του Top Gear με τον Tom Ford να δηλώνει “Το Rimac Nevera παρά την απίστευτη ηλεκτρική του δύναμη, οδηγείται τόσο φυσικά και ομαλά. Είναι ένα εντυπωσιακό σύνολο και αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο στον κόσμο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Rimac Nevera έχει καταφέρει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνηση, πετυχαίνοντας νούμερα και επιδόσεις που κάποτε θεωρούνταν ανέφικτα. Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 1.914 ίππους δίνοντας στο σύνολο την ικανότητα να επιταχύνει 0-100 σε μόλις 1.85 δευτ. Το Nevera ανακηρύχθηκε πρόσφατα το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, ολοκληρώνοντας το 400άρι σε μόλις 8.582δευτ.

Το Nevera σχεδιάζεται, αναπτύσσεται και κατασκευάζεται εσωτερικά στη Rimac Automobili στην Κροατία, φέροντας ένα όνομα που αποτίει φόρο τιμής στην πατρίδα του, καθώς nevera σημαίνει καλοκαιρινή μεσογειακή καταιγίδα. 

Ο Mate Rimac, Διευθύνων Σύμβουλος του The Rimac Group, δήλωσε: “Όταν παρουσιάσαμε για πρώτη φορά το πλήρως ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο Concept_One στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2011, δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Σήμερα, όμως, με το Nevera, βρισκόμαστε σε μια αγορά γεμάτη από εξαιρετικάαμιγώς ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα από έμπειρους κατασκευαστές στον κόσμο. Αυτή η διάκριση, σημαίνει πολλά για εμάς”.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης