Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα αμερικάνικα muscle cars είναι οι πιο φανατικοί οπαδοί θερμικών κινητήρων πολλών κυβικών, που ψηφίζουν βενζίνη και μόνο βενζίνη. Φαίνεται όμως πως δεν θα κρατούν για πολύ ακόμα τις Θερμοπύλες απέναντι στο κύμα εξηλεκτρισμού καθώς σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, η νέα γενιά των Charger και Challenger θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίο στον θηριώδη V8 Hemi κινητήρα
Η Dodge έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό πως εργάζεται πάνω στην δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού muscle car ώστε να παραμείνουν και οι παλιοί θερμικοί κινητήρες στην γκάμα, αλλά να υπάρχει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Τελικά όμως όλα δείχνουν πως ο εξηλεκτρισμός της γκάμας θα γίνει καθολικός και σταδιακά θα πρέπει να ξεχάσουμε τον απίστευτο ήχο των V8 κινητήρων που έκαναν το έδαφος να σείεται. 

Μία τελευταία έκδοση προς τιμή των κινητήρων βενζίνης
Η εταιρία πριν την στροφή στο ρεύμα, ετοιμάζει μία τελευταία αναβαθμισμένη έκδοση για το Challenger με έναν υπετροφοδτούμενο V8 6.2λτ. που μπορεί να φτάσει σε ιπποδύναμη μέχρι και τα 1.000 άλογα. Εάν αυτά τα νούμερα επιβεβαιωθούν, τότε αναμένουμε το πιο ισχυρό μοντέλο παραγωγής της μάρκας σε ολόκληρη την ιστορία της. Μάλιστα, σύμφωνα με τις φήμες, αυτή η τελευταία έκδοση θα χρησιμοποιεί καύσιμο που θα λειτουργεί με ποσοστό 85 αιθανόλης, κάτι που πιθανότατα θα εκτινάξει το νούμερο της ροπής σε τετραψήφια μονοπάτια.

Φαντάζεστε πόσο θα κοστίζουν σε μερικά χρόνια από τώρα, οι τελευταίες εκδόσεις ισχυρών muscle cars και supercars που χρησιμοποίησαν τις τελευταίες εκδοχές θερμικών κινητήρων πολλών κυβικών; Θα αποτελούν εκθέματα σε έναν κόσμο που θα υπάρχουν 100% ηλεκτρικά οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης