Ένα από τα πιο εντυπωσιακά rallycars, ένα πανίσχυρο όχημα με ισχύ ισάξια των μονοθεσίων της F1 και επιδόσεις που «κόβουν την ανάσα», παρουσίασε η ομάδα του Hayden Paddon.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νεοζηλανδός οδηγός του WRC έχει φτιάξει δική του αγωνιστική ομάδα εδώ και αρκετό καιρό και συζητά τη συμμετοχή της σε διάφορα πρωταθλήματα. Ένα από τα αυτοκίνητα που έχει στη διάθεσή της η ομάδα είναι και το Kona electric rallycar.

Το εντυπωσιακό όχημα εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Hyundai Αυστραλίας και για να ολοκληρωθεί το project χρειάστηκαν περίπου 2,5 χρόνια. Τα περισσότερα μηχανικά τμήματα, όπως η ανάρτηση και το σασί, αναπτύχθηκαν από την Paddon Rallysport.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαταρία προέρχεται από τη Stohl Advanced Research and Development (STARD), την εταιρεία δηλαδή που προμηθεύει και τις ομάδες για τα EV οχήματα του Rallycross, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 800 kW, δηλαδή η ισχύς του ξεπερνά τους 1.070 ίππους.

Το ηλεκτρικό Kona rallycar καλύπτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, φοράει αγωνιστικό bodykit και τα αντίστοιχα αεροδυναμικά βοηθήματα. Έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 100% και είναι έτοιμο για αγώνες.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης