Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν έντονες φήμες πως το VW Group επιθυμεί να μπει δυναμικά στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Formula 1, το 2026 όταν και θα αλλάξουν οι κανονισμοί για τα power units.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα δείχνουν πως έγινε το τεράστιο βήμα και η Porsche εξαγόρασε το 50% της Red Bull Technology, παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση. Όμως για να λάβει το πράσινο φως και να προχωρήσει η νέα αυτή συμφωνία, τόσο η Ευρώπη όσο και ακόμα 20 χώρες οφείλουν να εξετάσουν τις διαδικασίες και τις αιτήσεις. Το Μαρόκο σύμφωνα με δικό του νόμο, οφείλει να δημοσιεύει όλα τα έγγραφα τα οποία έλαβαν έγκριση με αποτέλεσμα να γίνει γνωστή η έναρξη της συνεργασίας των δύο μεγάλων εταιριών.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν, η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη συνεργασία Red Bull-Porsche θα γίνει στις 4 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφέρουμε πως το 2026 πρόκειται να αλλάξουν όλα στο πρωτάθλημα της Formula 1. Τα μονοθέσια θα μικρύνουν, θα έχουν ενδοεπικοινωνία, θα χρησιμοποιούν 100% βιοκαύσιμα ενώ το υβριδικό σύστημα θα έχει έναν αντί για δύο ηλεκτροκινητήρες. 

Το VW Group είχε δηλώσει πως μόνο όταν οριστικοποιηθούν οι νέοι κανονισμοί το 2026 θα έλεγε το ναι στην είσοδο της στο πρωτάθλημα, κάτι που έγινε πράξη και αναμένεται να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και ίσως να ανοίξει το δρόμο και σε άλλες εταιρίες να δηλώσουν ενδιαφέρον.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης