Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκινά. Η σεζόν του 2021 αρχίζει με το GP του Μπαχρέιν στην εκπληκτική πίστα του Sakhir. Οι ομάδες έχουν πάρει ήδη θέση στα πολυτελή γκαράζ του circuit και σε λίγη ώρα τα μονοθέσια θα βγουν για την πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση ξεκινά από το Μπαχρέιν

Ο ανταγωνισμός αναμένεται μεγάλος. Ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν, καθώς το ένα και μοναδικό τεστ δοκιμών πριν την έναρξη της φετινής χρονιάς περιορίστηκε σε τρεις μέρες. Το πρώτο από τα 23 GP της σεζόν.

Στην πίστα του Μπαχρέιν, η στρατηγική και οι τακτικές μέσα στον αγώνα παίζουν παραδοσιακά μεγάλο ρόλο. Mercedes και Red Bull Racing ξεκινούν ως φαβορί. Η McLaren δείχνει αρκετά δυνατή, όπως και η AlhpaTauri. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τη Ferrari. Οι Ιταλοί τοποθέτησαν νέο κινητήριο σύνολο και βελτίωσαν σημαντικά την αεροδυναμική του μονοθεσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Pirelli έχει δώσει στις ομάδες τις τρεις μεσαίες γόμες (C2-λευκή, C3-κίτρινη και C4-κόκκινη).
Το circuit του Μπαχρέιν δεν είναι από τα πιο απαιτητικά. Έχει γρήγορα κομμάτια και κάποια πιο αργά, τα φρεναρίσματα είναι έντονα, αλλά δεν δυσκολεύει πολύ τους οδηγούς.

Mercedes και Red Bull μπαίνουν στη μάχη ως φαβορί.

Τα ελεύθερα δοκιμαστικά έχουν πλέον διάρκεια 60 λεπτών. Οι κατατακτήριες θα πραγματοποιηθούν παραδοσιακά το Σάββατο και ο αγώνας της Κυριακής θα γίνει υπό το φως των προβολέων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου:

Gulf Air Bahrain Grand Prix
Sakhir

Παρασκευή 26 Μαρτίου
Ελεύθερα δοκιμαστικά (FP1): 13:30-14:30
Ελεύθερα δοκιμαστικά (FP2): 17:00-18:00

Σάββατο 27 Μαρτίου
Ελεύθερα δοκιμαστικά (FP3): 14:00-15:00
Κατατακτήριες: 17:00-18:00

Κυριακή 28 Μαρτίου
Αγώνας: 18:00

Οι διαδικασίες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και την COSMOTE TV.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης