Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με καθυστέρηση πάνω από μια ώρα ξεκίνησαν οι κατατακτήριες δοκιμές των MotoGP, καθώς ο τυφώνας που έπληξε την Ιαπωνία άνοιξε τους ουρανούς πάνω από την πίστα του Motegi και ανάγκασε την διεύθυνση αγώνα να καθυστερήσει τις δοκιμές, μέχρι η πίστα να είναι ασφαλής.

Στην διαδικασία των πρώτων κατατακτηρίων (ΚΑΤ1) ήταν οι δύο αναβάτες της Prima Pramac Ducati (Johann Zarco και Jorge Martin) που αντάλλαξαν θέσεις μεταξύ τους στην κορυφή και τελικά κατάφεραν να προκριθούν στις δεύτερες κατατακτήριες (ΚΑΤ2) και να παλέψουν για την pole position. 

Σε αυτό το πρώτο τέταρτο των κατατακτηρίων σημειώθηκαν και αρκετές πτώσεις, καθώς οι συνθήκες της πίστας απείχαν πολύ από το να είναι ιδανικές. Πτώσεις είχαν οι Takaaki Nakagami, Darryn Binder και, ίσως το πιο σημαντικό, ένας εκ των διεκδικητών του Πρωταθλήματος ο Enea Bastianini, ο οποίος θα αναγκαστεί να ξεκινήσει αύριο τον αγώνα από την 15η θέση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και προχωράμε στις δεύτερες κατατακτήριες. 1071 μέρες. Τόσο καιρό έλειψε από την pole position ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez. Η τελευταία του ήταν στην Ιαπωνία το 2019 και σε μια επίδειξη δύναμης, και απόλυτου στυλ, ο Marquez τα κατάφερε να βρεθεί και πάλι στην πρώτη θέση της εκκίνησης στο ιαπωνικό Grand Prix με χρόνο 1:55.214. Μάλιστα το Motegi έλειπε από το ημερολόγιο τα δύο τελευταία χρόνια. Λίγο πολύ όπως και ο Marc Marquez. 

Δίπλα του, στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, θα στηθούν οι Brad Binder και Johann Zarco, με τον πρώτο να είναι πολύ δυνατός στις βρόχινες συνθήκες (όπως και ο Marquez) και τον δεύτερο να έχει την πολύτιμη εμπειρία των συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την στιγμή στην πίστα, έχοντας συμμετάσχει μόλις στις ΚΑΤ1.

Όσον αφορά την μάχη για το Πρωτάθλημα, τα πράγματα δεν είναι ρόδινα για κανέναν εκ των διεκδικητών. Ο Aleix Espargaro θα ξεκινήσει από την ουρά της δεύτερης σειράς της εκκίνησης (6η θέση) και τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για τους Fabio Quartararo και Francesco Bagnaia που ξεκινούν από την 9η και 12η θέση αντίστοιχα.

Μεγάλη επιστροφή για τον Marc Marquez λοιπόν στην βρεγμένη Ιαπωνία και μεγάλη μέρα για το Πρωτάθλημα αύριο. Ο καιρός σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο, οπότε τα μάτια όλως θα είναι στραμμένα στον ουρανό τα ξημερώματα της Κυριακής. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης