Του Περικλή Χαλάτση

Σε τέσσερις ειδικές διαδρομές από τις οποίες οι δύο είναι επαναλαμβανόμενες, τελειώνει σήμερα ένα ακόμη αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (WRC).Ο απόλυτος κυρίαρχος στο ράλι Κροατίας είναι ο μικρότερος οδηγός της εργοστασιακής Toyota.
Ο Kalle Rovanpera είναι από τους πιο γρήγορους οδηγούς του φετινού πρωταθλήματος. Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς έχασε την πρώτη θέση –και λογικό ήταν- από τον έμπειρο και 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Loeb.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δίδυμο του εργοστασιακού Toyota Yaris Rally 1, Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen στον επόμενο αγώνα στη Σουηδία ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Και όπως όλα δείχνουν μετά 54,48 χλμ θα ανέβουν και πάλι. Στις τρείς ημέρες του αγώνα θα έχουν κάνει 1642.1 χιλιόμετρα από τα οποία τα 291.8 θα έχουν γίνει σε 20 Ειδικές Διαδρομές. Χθες το βράδυ στο parc fermé μετά από 16 σκληρές και επικίνδυνες ειδικές διαδρομές, λόγω της βροχής αλλά και της ομίχλης, το δίδυμο της Toyota ήταν πρώτοι.

Τη χθεσινή ημέρα το δίδυμο της Hyundai, O Tanak- M.Jarveoja (Hyundai i20 N) έκαναν αντεπίθεση και μείωσαν τη διαφορά που είχαν με τους K.Rovanpera-J.Halttunen.

Στην 3η θέση βρέθηκαν οι C.Breen-P.Nagle με το εργοστασιακό Puma Rally1 και στην 4η οι T.Neuville-M.Wydaeghe με το i20 N. Ο Βέλγος σαφέστατα θα ήταν στη 2η θέση αλλά τιμωρήθηκε με ένα λεπτό ποινή για υπέρβαση ταχύτητας σε απλή διαδρομή.
Στην 5η και 6η θέση βρίσκονται άλλα δύο πληρώματα της Toyota που όμως δεν μπορούν να έχουν ελπίδες αφού είναι αρκετά λεπτά πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι κάνει όμως ο Rovanpera; Μπορεί να είναι μικρός στην ηλικία αλλά έχει μυαλό. Και ακούει τον πατέρα του. Αυτός που είναι έμπειρος οδηγό αγώνων του είπε ότι έχεις μια καλή απόσταση ασφαλείας. Κάνε αγώνα τακτικής. Μην υπερβάλεις και μείνε στην πρώτη θέση χωρίς να πιέζεις το αυτοκίνητό σου.
Τι κάνουν λοιπόν οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen; Είναι πρώτοι και κάνουν με το κομπιουτεράκι υπολογισμούς. Τους μένουν άλλα 54 χιλιόμετρα για να κερδίσουν τον αγώνα και έχουν διαφορά 19.9” απο τον οδηγό της Hyundai. 

Κακοί και επικίνδυνοι οι δρόμοι στο Ράλι ΚροατίαςΣήμερα έχουν να κάνουν τις ειδικές διαδρομές 17 (ήδη αυτή η ειδική (ώρα 09.00) βρίσκεται σε εξέλιξη). και ακολουθούν οι 18,19 και 20 (Trakošćan – Vrbno και  Zagorska Sela – Kumrovec). Οι δρόμοι βόρεια του Ζάγκρεμπ είναι καλύτεροι. Θα κινηθούν με το ρυθμό που θέλουν. Όχι για να κερδίσουν τις ειδικές αλλά τον αγώνα. Τι φοβούνται μόνο; Ένα κλατάρισμα. Αυτό δεν το θέλουν. Είχαν άλλωστε ένα τρυπημένο λάστιχο στον μπροστινό αριστερό τροχό και έχασαν  54,5 δευτερόλεπτα μέσα στην ειδική. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Tanak και ελπίζει να έχει ο φίλος του αλλά αντίπαλός του στον αγώνα, ένα ακόμη λάστιχο.

Οι C.Breen-P.Nagle με το εργοστασιακό Puma Rally1 θέλουν να κερδίσουν ακόμη μία θέση αλλά φαίνεται δύσκολο να τους αφήσει Τανακ ενώ μια θέση ακόμη θέλει να κερδίσει και ο Βέλγος Neuville ο οποίος είναι εντυπωσιακά γρήγορος. Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε τον νικητή.

Οι ειδικές διαδρομές της σημερινής ημέρας:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης