Αποτελεί ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα μοντέλα για το 2022, αποτελώντας τον διακαή πόθο για χιλιάδες φίλους της αυτοκίνησης. Παράλληλα, όμως, το συγκεκριμένο μοντέλο σηματοδοτεί και μια νέα σελίδα για τη θρυλική μάρκα που το κατασκευάζει, η οποία επέλεξε αυτή η σημαντική στιγμή της ιστορίας της να έχει και ελληνικό χρώμα.

Η νέα Tonale είναι το δυναμικό C-SUV με το οποίο η Alfa Romeo περνά στην εποχή της εξηλεκτρισμένης αυτοκίνησης. Η θρυλική ιταλική μάρκα επέλεξε την ελληνική λέξη «μεταμόρφωση» για την παρουσίαση του νέου της δημιουργήματος, θέλοντας να τονίσει ότι η Tonale, ενώ παραμένει πιστή στο ξεχωριστό DNA της Alfa Romeo, την ίδια στιγμή περνά με εμφατικό τρόπο στο μέλλον του αυτοκινήτου, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του σπορ χαρακτήρα για τον 21ο αιώνα.
Η σχέση της Tonale με την Ελλάδα, φυσικά, δεν μένει μόνο στον όρο «μεταμόρφωση», αλλά φτάνει στην ίδια τη δημιουργία του νέου μοντέλου, με την εξωτερική σχεδίαση να έχει την υπογραφή του ταλαντούχου Αλέξανδρου Λιώκη. Συνδυάζοντας κλασικά στοιχεία όπως η χαρακτηριστική τριγωνική μάσκα και τα «επιθετικά» φωτιστικά σώματα, ο Λιώκης δημιούργησε μια άμεσα αναγνωρίσιμη σιλουέτα, που παρά τη δυναμική της παρουσία παραμένει απόλυτα κομψή και ισορροπημένη, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια Alfa Romeο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Αντίστοιχα, το εσωτερικό με την οδηγοκεντρική θέση ξεχωρίζει για τη σπορ αίσθηση, τους πλούσιους -όπως αρμόζει σε ένα SUV- χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές, αλλά και την υψηλή τεχνολογία που περιλαμβάνει τον εντυπωσιακό πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων «Cannocchialle» με οθόνη 12,3’’ Full TFT, το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής των 10,25’’ και την αστραπιαία απόκριση, τις εφαρμογές Amazon Alexa και υπηρεσίες συνδεσιμότητας για έλεγχο λειτουργιών του αυτοκινήτου από απόσταση και, βέβαια, το πλήρες πακέτο συστημάτων προηγμένης υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) που δίνουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.


Με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της σπορ οδηγικής αίσθησης για τον 21ο αιώνα, η Tonale εφοδιάζεται με μια σειρά τεχνικών στοιχείων που εξασφαλίζουν τη μοναδική αίσθηση μιας Alfa Romeo και παράλληλα κορυφαία αποδοτικότητα σε κάθε διαδρομή. Αφετηρία από τους νέους κινητήρες Hybrid 48V που συνδυάζουν τον Turbo βενζινοκινητήρα του 1,5 λίτρου που λειτουργεί στον κύκλο Miller και έχει απόδοση 130 ή 160 ίππων (αποκλειστική έκδοση για την Alfa Romeo με Turbo μεταβλητής γεωμετρίας VGT), με δύο ηλεκτροκινητήρες (P1 BSG και P2), ο δεύτερος εκ των οποίων βρίσκεται τοποθετημένος πριν το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο συγκεκριμένος ηλεκτροκινητήρας προσφέρει επιπλέον απόδοση 20 ίππων και έχει τη δυνατότητα κίνησης της Tonale αμιγώς ηλεκτρικά. Παράλληλα, η Tonale έχει το πιο άμεσο και ακριβές σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία, προσφέροντας ακαριαία απόκριση του αυτοκινήτου στις εντολές του οδηγού, ενώ η ανεξάρτητη ανάρτηση με αμορτισέρ τεχνολογίας FSD προσφέρει σπορ αίσθηση χωρίς καμία παραχώρηση στον τομέα της άνεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα πέδησης brake-by-wire που αξιοποιεί δίσκους σε όλους τους τροχούς και εμπρός δαγκάνες της Brembo και το σύστημα παραμετροποίησης D.N.A. που επιτρέπει ο οδηγός να επιλέξει το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του (Dynanic, Natural, Advance Efficiency), συμπληρώνουν την εικόνα ενός απολαυστικού για τον οδηγό και τους επιβάτες αυτοκινήτου.
Η νέα Alfa Romeo Tonale είναι άμεσα διαθέσιμη για παραγγελίες στο επίσημο δίκτυο της μάρκας στην Ελλάδα, ενώ χάρη στο πρόγραμμα «Tailor to fit 100» εξασφαλίζεται ότι ο αγοραστής θα διαμορφώσει το αυτοκίνητο σύμφωνα με τις ανάγκες του και θα το παραλάβει σε μόλις 100 ημέρες από την ημέρα της παραγγελίας. Η γκάμα του μοντέλου είναι διαθέσιμη από 274 ευρώ/μήνα μέσω του προγράμματος χρηματοδότησης «Drive Now» της Alfa Romeo, ενώ το σύνολο των εκδόσεων καλύπτονται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000 χλμ. και αντίστοιχης ισχύος υπηρεσία οδικής βοήθειας.    

Δείτε σε δράση τη νέα Alfa Romeo Tonale

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης