Η βρετανική αστυνομία δήλωσε την Κυριακή ότι οι άνδρες της συνέλαβαν 49 άτομα, στο πλαίσιο της επιχείρησης αστυνόμευσης του τελικού του Euro 2020 μεταξύ Ιταλίας και Αγγλίας, αφού οπαδοί συγκρούστηκαν μεταξύ τους και με τις Αρχές κοντά στο γήπεδο του Γουέμπλεϊ μετά την ήττα της ομάδας της Αγγλίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας του Λονδίνου, 19 αστυνομικοί τραυματίστηκαν αντιμετωπίζοντας οργισμένα πλήθη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εικόνα από το Σόχο του Λονδίνου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας:

 

«Πολλοί αξιωματικοί παραμένουν σε υπηρεσία, βοηθώντας τους φίλαθλους να φύγουν από το Γουέμπλεϊ ή το κεντρικό Λονδίνο. Είμαστε εκεί για να διαφυλάξουμε την ασφάλειά σας», δήλωσε η αστυνομία του Λονδίνου στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα, η αστυνομία, σε νεότερο μήνυμά της, έγραψε πως θα παραμείνουν στους δρόμους κάποιες δυνάμεις της για όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Βίντεο από το twitter που αποτυπώνει την κατάσταση στους δρόμους του Λονδίνου μετά τον τελικό: 

 

Δείτε βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει επεισόδια έξω από το γήπεδο:

 

Η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τα πλήθη έξω από το Στάδιο Γουέμπλεϊ αφού η Αγγλία έχασε από την Ιταλία στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στο σημείο έχει συγκεντρωθεί κόσμος και κάποιοι πετούν μπουκάλια μπίρας, με την αστυνομία να βρίσκεται επί τόπου σε επιφυλακή. Οι οπαδοί της Αγγλίας τραγουδούν στίχους εναντίον της Ιταλίας και το κλίμα είναι τεταμένο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάντως, οι κάτοικοι του Λονδίνου αναφέρουν πως έχουν σημειωθεί πολλά βίαια περιστατικά με ξυλοδαρμούς, ακόμα και μαχαιρώματα, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις Αρχές ή κάποια άλλη επίσημη πηγή. 

Δείτε βίντεο που φέρεται πως δείχνει κάποιους να πετούν ένα άτομο στον Τάμεση, μετά τον τελικό του Euro:

Τα αίματα έχουν ανάψει, με οπαδούς να καταστρέφουν ένα ποδήλατο στους δρόμους του Λονδίνου, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, που αναρτήθηκε στο Twitter: 

 

Το κατεστραμμένο ποδήλατο σε φωτογραφίες του The Associated Press:

Συγκεντρωμένοι στην πλατεία Λέιτσεστερ, στο Λονδίνο καταστρέφουν φράχτες: 

 

Εργάτης καθαρίζει τα… απομεινάρια του τελικού στο κεντρικό τμήμα της βρετανικής πρωτεύουσας:

Πηγές: Reuters, AP, Twitter

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης