Οι λιποδιαλύτες ή τα λιποτροπικά μπορούν να γίνουν οι πιο σημαντικοί σου σύμμαχοι στην προσπάθεια να χάσεις βάρος και να κάψεις το περιττό λίπος. Είναι συστατικά τα οποία βοηθούν στη διάσπαση του λίπους κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού.

Τα λιποτροπικά όμως είναι αυτά που μπορούν να βοηθήσουν την ενδογενή παραγωγή της λεκιθίνης από το ήπαρ, μια ουσία που έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό του λίπους. Θεωρούνται αποτελεσματικά και ασφαλή στο πλαίσιο βέβαια της συνιστώμενης δοσολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι μπορούν να κάνουν για σένα:

Να σε βοηθήσουν να έχεις ενέργεια
Να μειώσουν την όρεξη σου
Να αξιοποιήσουν το λίπος ως πηγή ενέργειας
Να αυξήσουν το μεταβολισμό ώστε να καις περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αργινίνη, ρυθμίζει τις ορμόνες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος, του ήπατος, των αρθρώσεων και του μυϊκού συστήματος. Η αργινίνη ρυθμίζει τις ορμόνες του οργανισμού και τα επίπεδα σάκχαρου στο αίμα με αποτέλεσμα να μην έχεις λιγούρες. Βοηθά ακόμη το σώμα να παράγει κρεατίνη, μια φυσική ουσία που βοηθά στην οικοδόμηση της μυϊκής μάζας. Αν σκεφτείς ότι οι μυς καίνε περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το λίπος, αυτός είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να σε ωφελήσει στο αδυνάτισμα. Οι έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του σωματικού λίπους και να επιταχύνει την απώλεια βάρους. Είναι επίσης χρήσιμη στη μείωση της απορρόφησης του λίπους που λαμβάνεις από τη διατροφή σου.

Γλουταμίνη: σου δίνει (και) ενέργεια

Είναι ένα αμινοξύ που μπορεί να μετατραπεί σε γλυκόζη στον οργανισμό μας και ως εκ τούτου σου παρέχει ενέργεια. Θεωρείται επίσης ότι συμβάλλει στην απομόνωση του λίπους που λαμβάνεις από τις τροφές και έτσι σε βοηθάει να χάσεις βάρος στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Επειδή είναι χρήσιμη για παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό μπορεί να αυξήσει και την αθλητική απόδοση και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη καύση θερμίδων λόγω της αύξησης της δραστηριότητας.

Ινοσιτόλη: ανακατανέμει τα λίπη στο σώμα

Η λειτουργία της είναι παρόμοια με αυτή της χολίνης, ενώ παράλληλα βοηθάει στην ανακατανομή του λίπους στο σώμα σου. Η ινοσιτόλη είναι γνωστή και ως βιταμίνη B-8. Αρκετοί ειδικοί διατείνονται ότι κάποιες από τις ιδιότητες της ίσως να προάγουν την απώλεια βάρους, αλλά ωστόσο δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να το στηρίζουν αυτό. Σε κάθε περίπτωση πάντως η ινοσιτόλη επιδρά στο λίπος στο ήπαρ και καθώς δεν έχει παρενέργειες μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως μέρος της δίαιτας σου. Δεν πρόκειται να σε βλάψει, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά.

Καρνιτίνη: συμβάλλει στον ταχύτερο μεταβολισμό του λίπους

Σύμφωνα με τους ερευνητές η καρνιτίνη, μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Είναι μια ουσία η οποία συντίθεται στο ήπαρ και παίζει ζωτικό ρόλο στο μεταβολισμό του λίπους. Σύμφωνα με τους ερευνητές συμβάλλει στον ταχύτερο μεταβολισμό των λιπαρών οξέων κάτι που σημαίνει ότι βοηθάει τον οργανισμό σου να ”καίει” το λίπος αντί να το αποθηκεύει στο σώμα σου.

Λεκιθίνη: εμπλέκεται στο μεταβολισμό του λίπους

Είναι ένα λιπίδιο που βρίσκεται φυσικά στα φασόλια σόγιας, τη μαγιά, τα φιστίκια, τα ψάρια και τους κρόκους των αυγών. Αποτελείται από χολίνη και ινοσιτόλη. Θα τη βρεις και ως συμπλήρωμα διατροφής για το αδυνάτισμα. Έχει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία του μεταβολισμό του λίπους στο ανθρώπινο σώμα, ωστόσο η λήψη της ως συμπλήρωμα διατροφής δεν φαίνεται αυξάνει την κυκλοφορία της στο σώμα. Θεωρείται επίσης ότι προστατεύει τα κύτταρα από την οξείδωση, ενώ αποτελεί και συστατικό της μεμβράνης τους. Είναι τέλος χρήσιμη για την ενίσχυση του νευρικού συστήματος, την αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης και την πρόληψη της αρτηριοσκλήρυνσης.

Μεθειονίνη: διασπά το λίπος

Είναι απαραίτητη για τη διάσπαση των λιπών αποτρέποντας τη συσσώρευση τους στο ήπαρ. Επιπλέον η μεθειονίνη περιέχει θείο, μια ουσία την οποία το σώμα σου χρησιμοποιεί για την ενίσχυση του μεταβολισμού σου. Αποτελεί επίσης δομικό συστατικών πολλών σημαντικών για τον οργανισμό πρωτεϊνών και ορμονών όπως η L-καρνιτίνη, η αδρεναλίνη, η χολίνη. Η L- καρνιτίνη και η χολίνη που είναι πολύ σημαντικές ενώσεις για το μεταβολισμό του λίπους.

Χολίνη: εμποδίζει το λίπος να συσσωρευτεί

Είναι το βασικό συστατικό της λεκιθίνης και μπορεί να επηρεάζει το μεταβολισμό του λίπους. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών που δημοσιεύτηκαν στο έντυπο International Journal of Obesity μετά από 8 εβδομάδες κατανάλωσης πρωινού με αυγά (που είναι πλούσια σε χολίνη), οι εθελοντές κατάφεραν να χάσουν 65% περισσότερο βάρος. Βοηθά επίσης στην καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία και τη μνήμη.

Πηγή: govastiletto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης