Εντείνεται η αγωνία για τον 20χρονο Έλληνα ναυτικό Δημήτρη Γκιάτη που απήχθη μαζί με άλλα τρία άτομα από πειρατές που έφτασαν στο δεξαμενόπλοιο Elka Aristotle που βρισκόταν στα ανοιχτά των ακτών του Τόγκο.

Μέχρι στιγμής οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει με τις Αρχές ή την ιδιοκτήτρια εταιρεία, ενώ έχει παρέλθει ήδη ένα 24ωρο από την απαγωγή. Ο 20χρονος ήταν δόκιμος και πραγματοποιούσε το δεύτερό του ταξίδι, ενώ τον Φεβρουάριο του 2020 θα επέστρεφε και πάλι στη σχολή του για να συνεχίσει τις σπουδές του. Στο τάνκερ βρισκόταν έναν μήνα και δέκα ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για δεύτερη ημέρα η οικογένεια του νεαρού δόκιμου δεν έχει κανένα νέο για τον γιο της, αφού οι πειρατές δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη με τη ναυτιλιακή εταιρεία, όπως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο πατέρας του λέει ότι ο γιος του «αντιμετωπίζει ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας. Χρειάζεται να λαμβάνει τρία χάπια τη μέρα».

Η πιο επικίνδυνη θαλάσσια περιοχή για περιστατικά πειρατείας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος υποστηρίζει πως το μοιραίο βράδυ οι πειρατές ανέβηκαν στο πλοίο και έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών. «Χτύπησαν έναν φύλακα του πλοίου στο πόδι. Τα παιδιά πρέπει να κοιμόντουσαν. Ήταν 02.00 τα ξημερώματα. Χτύπησε ο συναγερμός και αμέσως τα παιδιά πετάχτηκαν να δουν τι συμβαίνει. Και φαίνεται με το που βγήκαν έξω από τα δωματιάκια τους, τους άρπαξαν αυτοί. Πήραν τα παιδιά και δεν ξέρουμε πού τα πηγαίνουν, ούτε αν είναι καλά στην υγεία τους» λέει ο πατέρας του 20χρονου που αγωνιά για τη ζωή του παιδιού του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν από ανάλογες περιπτώσεις, μπορεί να περάσουν δύο ή ακόμη και τρεις μέρες προτού οι απαγωγείς επικοινωνήσουν με την πλοιοκτήτρια εταιρεία προκειμένου να ζητήσουν λύτρα.

Η συγκεκριμένη περιοχή, αυτή της δυτικής Αφρικής, θεωρείται από τους πλοιοκτήτες το πλέον επικίνδυνο κομμάτι για τυχόν περιστατικά πειρατείας.

Εκτός από τον Έλληνα, απήχθησαν δύο άτομα από τις Φιλιππίνες και ένας  Γεωργιανός, σύμφωνα με ανακοίνωση του ναυτικού, ενώ μέλος της ασφάλειας του πλοίου τραυματίστηκε από πυροβολισμό.

Ο πατέρας του 20χρονου Έλληνα ναυτικού θέτει μία σειρά από ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια που παρείχε η εταιρεία στο πλήρωμα, δεδομένου ότι στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή έχουν παρουσιαστεί ανάλογα κρούσματα.

«Πώς μπήκαν μέσα οι πειρατές τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες; Τους χτύπησαν και μετά πήραν τα παιδιά… Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Πώς μπήκαν μέσα στις δύο τη νύχτα και πήραν τα παιδιά. Δωμάτιο σε δωμάτιο. Τι ήταν; Σακούλες; Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης