Η προσωπική μάχη της Φώφης Γεννηματά και οι εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, 07:14
Η προσωπική μάχη της Φώφης Γεννηματά και οι εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά διακομίσθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση των θεραπόντων ιατρών, πρόκειται για υποτροπή της βασικής της νόσου. Οι γιατροί μιλούν για περιστατικό ατελούς ειλεού. «Η κυρία Φ. Γεννηματά, πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως χθες το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Ύστερα από εκτενείς εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου», αναφέρουν οι ιατροί.

Η εξέλιξη αυτή μεταβάλλει άρδην το σκηνικό στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, αφού η πρόεδρός του απέσυρε την υποψηφιότητά της για να διατηρήσει την Προεδρία. «Ως πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Οι τρεις, πλέον, υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος δηλώνουν «συγκλονισμένοι» και ότι «αυτήν την ώρα προέχει η υγεία της προέδρου», τονίζοντας πως βάζουν σε δεύτερη μοίρα την εσωκομματική μάχη.

Πλέον, τα ηγετικά στελέχη και οι διεκδικητές της ηγεσίας θα κληθούν να ξεκαθαρίσουν πώς θα προχωρήσει η διαδικασία, καθώς υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (η εκλογή είναι για τις 5 Δεκεμβρίου και, αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, θα στηθούν κάλπες και μία εβδομάδα αργότερα).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις προεκλογικές δραστηριότητές του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε από την πρώτη στιγμή πως «είναι δίπλα στη Φώφη Γεννηματά ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος», ενώ μετέβη στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ενημερώθηκε από στενούς συγγενείς και φίλους της για την κατάσταση της υγείας της.

Ο Χάρης Καστανίδης, επίσης υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σε αναρτήσεις του στο Τwitter εξέφρασε την ευχή να βγει νικήτρια και ανακοίνωσε, για λόγους «στοιχειώδους δεοντολογίας και συντροφικής αγάπης», την αναβολή των ομιλιών του σε Περιστέρι και Πειραιά τις επόμενες δύο ημέρες.

 

Ευχές για ταχεία ανάρρωση

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος ευχήθηκε περαστικά στην κυρία Γεννηματά, ενώ μαζί της επικοινώνησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καθώς και ο Γιώργος Παπανδρέου. Τις ευχές τους έστειλαν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος.

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής εύχεται περαστικά στην πρόεδρο. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η πρόεδρος έχει αποδείξει ότι είναι μια πραγματική μαχήτρια της ζωής και θα βγει σύντομα νικήτρια και από αυτήν τη μάχη. Είμαστε και θα παραμείνουμε όλες και όλοι στο πλευρό της».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο Διαδίκτυο για την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφη Γεννήματα: «Επικοινώνησα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτήν».

«Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει ξανά δυνατή. Η σκέψη μας είναι κοντά της και στην οικογένειά της», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Τις ευχές του στη Φώφη Γεννηματά για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Επικοιν0ώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτήν τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει».
Ευχές για ταχεία ανάρρωση στη Φώφη Γεννηματά έδωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά ταχεία ανάρρωση. Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής μάχης και της ευχόμαστε να σταθεί δυνατή, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν. Προσδοκούμε κάθε καλό για την ίδια και την οικογένειά της».

«Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη. Με εκτίμηση, Δημήτρης Κουτσούμπας». 

«Απ' όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στη Φώφη Γεννηματά», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γ. Βαρουφάκης. Και προσθέτει: «Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω, είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή, όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!». 

Ένα πρόσωπο-κλειδί είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Λόγω του ειδικού του βάρους, επηρεάζει έναν ικανό αριθμό μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής και, φυσικά, του ΚΙΔΗΣΟ, που αποτελεί συνιστώσα του ΚΙΝ.ΑΛ.

Τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου και οι συνεργάτες του δεν μπαίνουν σε καμία σχετική συζήτηση για την Προεδρία, την οποία θεωρούν και κυνική μάλιστα, καθώς προέχει η εξέλιξη της υγείας της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος επικοινώνησε με τη Φώφη Γεννηματά και της ευχήθηκε περαστικά, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα θελήσει να εμπλακεί ξανά σε μια τέτοια διαδικασία, αν και ορισμένοι εκτιμούν ότι, εφόσον υπάρξει ευρύτερο αίτημα, μπορεί να το σκεφτεί, κάτι για το οποίο επιχειρούν να τον πείσουν στο παρασκήνιο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, 10:37