Σήμερα, έπειτα από πολλές ημέρες ταλαιπωρίας, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα θέρμανσης που αντιμετώπιζε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Το Α.Π.Θ. χρωστούσε 800.000 ευρώ στην εταιρεία που παρείχε φυσικό αέριο στο πανεπιστήμιο, ένα ποσό που δεν μπορούσε να πληρωθεί για όσο διάστημα το κτήριο Διοίκησης τελούσε υπό κατάληψη. Σύμφωνα με τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη, από την αρχή της πανεπιστημιακής χρονιάς οι καταλήψεις δεν επέτρεπαν στο ίδρυμα να λειτουργήσει κανονικά και να ρυθμίσει τις οφειλές του προς τους παρόχους, με αποτέλεσμα εδώ και εβδομάδες τα κτήρια του πανεπιστημίου να ζεσταίνονται με αερόθερμα, ηλεκτρικά σώματα και air condition.
Από την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο, οπότε και αποκαταστάθηκε η λειτουργία του κτηρίου Διοίκησης, η οικονομική υπηρεσία του πανεπιστημίου κατάφερε να έρθει σε διακανονισμό με την εταιρεία παροχής φυσικού αερίου και σήμερα τελικά αποκαταστάθηκε το πρόβλημα θέρμανσης των κτηρίων του Α.Π.Θ..
Νωρίτερα, ο καθηγητής Φυσικής Ο. Καλογήρου έγραψε στο Facebook: «Με τη θερμοκρασία να αγγίζει το μηδέν, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει θέρμανση. Στο ΑΠΘ επικρατεί πολικό ψύχος. Στα γραφεία καίμε όλοι/ες το αερόθερμο του A/C φορτώνοντας κι άλλο τον απλήρωτο λογαριασμό των 4.000.000 ευρώ στη ΔΕΗ. Στο γραφείο μου δεν κάνει τίποτα, ο Βαρδάρης φυσάει μεγαλόπρεπος μέσα από τα κουφώματα των παραθύρων».
Πηγή: thousandnews.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

