Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, με βασικό αίτημα την άμεση αύξηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ σε όλες τις γραμμές και την ασφαλή και ανθρώπινη μετακίνηση, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εδώ και τώρα νέα λεωφορεία», «Εδώ και τώρα Μετρό», «Φθάνει πια η ταλαιπωρία, λαϊκό δικαίωμα η συγκοινωνία» πραγματοποίησαν πορεία στις οδούς Εγνατία, Αγία Σοφίας, Τσιμισκή και στην πλατεία Αριστοτέλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κατάσταση με τη μετακίνηση στην πόλη είναι άθλια, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και τα δρομολόγια είναι πολύ λίγα. Ταλαιπωρούμαστε καθημερινά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Τα οχήματα είναι πανάρχαια και καταρρέουν, οι βλάβες και τα ατυχήματα είναι εκατοντάδες. Είναι επικίνδυνη η μετακίνηση στην πόλη» δήλωσε η Φωτεινή Σαλονικίδου, μέλος της Πρωτοβουλίας Φοιτητών, Εργαζομένων και Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.

«Διαδηλώνουμε εδώ και ένα χρόνο για το αυτονόητο δικαίωμά μας στη μετακίνηση και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να δούμε ορατή βελτίωση της συγκοινωνίας, μέχρι ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, να έρθουν νέα λεωφορεία, να αυξηθούν τα δρομολόγια» είπε τονίζοντας ότι «δεύτερο μέσο μετακίνησης στην πόλη δεν υπάρχει, το μετρό είναι το Γεφύρι της Άρτας εδώ και 33 χρόνια».

«Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε δημόσια και είπε ότι δεν υπάρχει σχέδιο, ζήτησε να κάνουμε υπομονή. Φτάνει η υπομονή και η αναμονή στις ψεύτικες υποσχέσεις» είπε μεταξύ άλλων η κ. Σαλονικίδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης