Ευρεία σύσκεψη σωματείων, επιτροπών αγώνα και δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενόψει της διαβούλευσης και της κατάθεσης προς ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

«Το ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου» ανέφερε στην εισήγησή του το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Λεωνίδας Στολτίδης και πρόσθεσε: «Το ΠΑΜΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε όλες τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανωθεί αποφασιστικά η αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Στολτίδης, υποστήριξε, ακόμη, ότι πρέπει να δυναμώσει «το μέτωπο» απέναντι «στην «επικίνδυνη γραμμή των επαγγελματικών ταμείων, που προωθεί η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με τον ΣΕΒ», ενώ επέκρινε, ακόμη, ως «αντιδραστικές» τις αλλαγές που θα φέρει η νέα μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, «ολοκληρώνοντας ο υπουργός Εργασίας της ΝΔ, Βρούτσης το έγκλημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» και συνέχισε: «Όσα μέτρα καταστολής και να πάρει η ΝΔ, όπως και πριν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσουν στο κενό, θα μείνουν στα χαρτιά. Μετά τον απεργοκτόνο νόμο και την ποινικοποίηση σε «ιδιώνυμο» των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς από το ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ μετά το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων προχωρά τώρα στην προσπάθεια περιορισμού των διαδηλώσεων, με όχημα τον κοινωνικό αυτοματισμό. Δεν θα τους περάσει ούτε αυτή η προσπάθεια».

«Έχουν διαμορφωθεί καλύτερες προϋποθέσεις, ώστε αυτός ο απεργιακός αγώνας που ξετυλίγεται να δώσει μια αποφασιστική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης, να ανοίξει το δρόμο για τις διεκδικήσεις μας» πρόσθεσε ο κ. Στολτίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης