Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη 1.00 τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της 3ης ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό τεσσάρων ανθρώπων στην Κρήτη που επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο φαίνεται να παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού στην ευρύτερη περιοχή του Γεροπόταμου Μοιρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν στη 1.00 τα ξημερώματα της Κυριακής όταν μία γυναίκα κάλεσε την άμεση Δράση και ενημέρωσε ότι το όχημα στο οποίο επιβαίνει με έναν άνδρα έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού Γεροπόταμου. Αμέσως έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι οποίες, από εκείνη τη στιγμή, χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή. Λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα, έγινε γνωστό πως βρέθηκε ένα εξάρτημα αυτοκινήτου στην παραλία του Τυμπακίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρήκαμε ένα εξάρτημα αυτοκινήτου μάρκας Hyundai το οποίο θα εξεταστεί αν ανήκει στο όχημα που επέβαιναν οι τέσσερις άνθρωποι», επιβεβαίωσε στο cretapost, ο γενικός περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κρήτης, αρχιπύραρχος, Λαγουδάκης Νίκος.

Εκτός από το ζευγάρι, στο αυτοκίνητο επέβαιναν και δύο γυναίκες και συγκεκριμένα η μητέρα και η αδελφή της οδηγού, όπως είπε στο ekriti.gr ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή επιχειρούν πολλά οχήματα  και τουλάχιστον 50 πυροσβέστες, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να ενισχυθεί. 

Στις έρευνες συμμετέχει και drone της ΕΜΑΚ.

Διάσωση στις Κάτω Γούβες

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες βράδυ στις Κάτω Γούβες απεγκλωβίστηκε μια γυναίκα 31 ετών όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Στο σημείο επιχείρησαν δύο οχήματα με 8 πυροσβέστες.

Να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική δέχτηκε 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από κατοικίες, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και έλαβε μέρος με 6 συνεργεία και 15 άτομα πραγματοποιώντας 16 αντλήσεις υδάτων, 3 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικείμενου.

Πηγή πληροφοριών – φωτογραφιών: ekriti, cretapost, flashnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης