Σε καταγγελίες ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τις παιδικές κατασκηνώσεις ορίστηκε μετά το άνοιγμα τους και αλλάζει κάθε εβδομάδα προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Παιδικών Κατασκηνώσεων Π. Μπαρδάκης, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Μπαρδάκης είπε ότι το πρωτόκολλο προέβλεπε επισκεπτήριο μία φορά την εβδομάδα, αλλά από την Ένωση αποφασίστηκε να μην υπάρχουν επισκέψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μπαρδάκης μιλώντας στην εκπομπή κατήγγειλε τα εξής: «Οι κατασκηνώσεις πέρυσι φιλοξένησαν 60.000 παιδιά μόνον με ένα κρούσμα ένα κοριτσάκι από τη Βέροια. Όλα λειτούργησαν άψογα. Δυστυχώς, φέτος δεν ξεκινήσαμε καλά, δεν υπήρχε συνεργασία με το υπουργείο. Επί τρεις μήνες ζητούσαμε από το Υπουργείο Εργασίας να υπάρχει συνεννόηση. Το υγειονομικό πρωτόκολλο βγήκε αφού ανοίξανε οι κατασκηνώσεις, στις 18 Ιουνίου, με ισχύ μέχρι 28 Ιουνίου». Μάλιστα υπογράμμισε πως αυτό το πρωτόκολλο «δεν μπορεί να είναι εβδομαδιαίο», καθώς το πρόγραμμα στις κατασκηνώσεις είναι δεκαπενθήμερο.

Μητέρα παιδιού: Βρέθηκε θετική δασκάλα που είχε κάνει εμβόλιο

Μητέρα παιδιού το οποίο κόλλησε κορωνοϊό σε κατασκήνωση σημείωσε μιλώντας στo Open πως το παιδί είναι σε άσχημη κατάσταση καθώς έχει 39 πυρετό και δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του αφού πονάει το σώμα του. Μάλιστα, όπως τόνισε, θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε και μία εμβολιασμένη δασκάλα μέσα στην κατασκήνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διευκρίνισε η μητέρα, το παιδί πήγε στην κατασκήνωση στις 4 Ιουλίου, ενώ είχε και αρνητικό rapid test, το οποίο ζήτησαν από την κατασκήνωση. Πέντε ημέρες μετά ενημερώθηκε πως το παιδί είναι θετικό. «Μας ήρθε ένα email που έλεγε ότι δασκάλα που είχε εμβολιαστεί με Johnson & Johnson έναν μήνα πριν, βγήκε θετική στον κορωνοϊό» ανέφερε η μητέρα, η οποία υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει κάτι, γιατί κάθε μέρα θα βρίσκονται και νέα κρούσματα.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης