Φθάνει στην Αθήνα το C-130: Μεταφέρει για πρώτη φορά διασωληνωμένους ασθενείς από τη Β. Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 16:49
Φθάνει στην Αθήνα το C-130: Μεταφέρει για πρώτη φορά διασωληνωμένους ασθενείς από τη Β. Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη αεροδιακομιδή διασωληνωμένων ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα.

Το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει τρεις διασωληνωμένους ασθενείς από τη Δράμα, αναμένεται από ώρα σε ώρα στην Αθήνα.

Οι τρεις ασθενείς θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν». Η μεταφορά τους θα γίνει από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χρυσούπολης μέσα σε κάψουλες. Την επιχείρηση συντονίζουν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, και ο Δημήτρης Σπύρος, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ.

ΕΚΑΒ: Επιτυχείς οι πρώτες αεροδιακομιδές

Στη σελίδα του ΕΚΑΒ αναφέρεται πως έχουν ήδη γίνει επιτυχείς αεροδιακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών.

Καθοριστική και επιτυχής η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στις αεροδιακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών, όπως αναφέρει το ekabnews.gr: 

«Εχτές (σ.σ. Τετάρτη 25/11) το βράδυ χρησιμοποιώντας πτητικό μέσο της ΠΑ C-130 το ΕΚΑΒ μετέφερε δυο διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19 από τη Ρόδο σε ΜΕΘ του Ηρακλείου Κρήτης.

»Παράλληλα ήταν σε εξέλιξη αεροδιακομιδή περιστατικού Covid-19 με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Super Puma από Άνδρο για Αθήνα.

»Σήμερα το πρωί στις 10:00 απογειώθηκε πτητική ομάδα του τμήματος Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ αποτελούμενη από τρεις ιατρούς και τρεις διασώστες με C-130 προκειμένου να διακομίσουν τρία διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19 από το αεροδρόμιο της Καβάλας στην Αθήνα».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 16:49