Ανήθικη, αντικοινωνική και αντιεπαγγελματική είναι η στάση ιατρού παθολόγου στο ΙΚΑ Κατερίνης η οποία συμπεριφέρθηκε με απαράδεκτο τρόπο σε ασθενή που έσπευσε να εξετασθεί  σε αυτή τη δημόσια δομή υγείας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ιατρός του ΙΚΑ πληροφορήθηκε ότι η συγκεκριμένη πολίτης – ασθενής  δεν έχει εμβολιαστεί. Οι σκηνές που περιγράφονται παρακάτω εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια και νοσηλεύτριας η οποία ήταν παρούσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ηλικίας 47 ετών Ελένη Τσιανάκα, όπως καταγγέλλει στη «Ζούγκλα»: «Είχα κλείσει ραντεβού για σήμερα στις 16.20  στο ΙΚΑ Κατερίνης με την παθολόγο Τίνγκα Ευαγγελία, για να με εξετάσει επειδή έχω κάποια προβλήματα υγείας. Πήγα λοιπόν στο ΙΚΑ και περίμενα στη σειρά μου προκειμένου να με δει η παθολόγος».

Η Ελένη Τσιανάκα όπως επισημαίνει, φορούσε κανονικότατα την μάσκα της, αφού το επιβάλουν οι κανονισμοί ενώ τηρούσε ευλαβικά τις αποστάσεις από τους άλλους ασθενείς οι οποίοι ανέμεναν να εξεταστούν από την Παθολόγο.

Η Ελένη Τσιανάκα περιγράφει :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Όταν ήρθε η σειρά μου, η παθολόγος με ρώτησε τι θέλω. Της απάντησα ότι έχω κάποια προβλήματα υγείας και έχω έρθει για να με εξετάσει αλλά και να μου γράψει εξετάσεις. Με ρώτησε εάν είμαι εμβολιασμένη. Της απάντησα όχι και η συμπεριφορά της άλλαξε κατευθείαν. Μαζί με τη νοσοκόμα με αντιμετώπισαν σαν λεπρή. Μου  έκαναν ανάκριση, που δουλεύω, σε πια επιχείρηση και ειδικά η νοσοκόμα μου έλεγε για ποιο λόγο δεν κάνω εμβόλιο και επιλέγω να ξοδεύω χρήματα για rapid test. Mπήκαμε στο εξεταστήριο  και μου είπαν να μην κλείσω καν  την πόρτα. Απαράδεκτα πράγματα. Ένοιωσα μεγάλη προσβολή από αυτό που συνέβη. Αυτό δεν ήταν αντιμετώπιση γιατρού ως προς ένα άτομο μη εμβολιασμένο. Σηκώθηκα και έφυγα».

Τα σχόλια προφανώς περιττεύουν. Η ιατρός του ΙΚΑ και η νοσηλεύτρια είχαν μία απάνθρωπη και πλήρως αντιεπαγγελματική συμπεριφορά έναντι μίας ελληνίδας πολίτη η οποία ως ασθενής και φορολογούμενος επισκέφθηκε δημόσια δομή υγείας για να εξεταστεί. Κανένας νόμος και καμία διάταξη, καμία  δημόσια οδηγία και καμία επίσημη εγκύκλιος δεν αναφέρει πουθενά πως σε αυτή την χώρα ο κάθε ασθενής που δεν έχει εμβολιαστεί θα αντιμετωπίζει διαφορετική συμπεριφορά από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) .

Η ιατρός Τίνγκα Ευαγγελία  παραβίασε βάναυσα τα ισχύοντας και τα προβλεπόμενα από τον νόμο και τις διατάξεις. Προέβη  προκλητικά σε διάκριση μεταξύ εμβολιασθέντων και μη εμβολιασθέντων πολιτών. Αντιμετώπισε απάνθρωπα ασθενή υπό εξέταση μην απομονώνοντας τον χώρο του εξεταστηρίου από την υπόλοιπη δομή ως όφειλε. Ανάγκασε την ασθενή να αποχωρήσει βαρύτατα προσβεβλημένη αφού είχε προηγουμένως υποστεί βάναυσο bullying από την ιατρό και τη νοσηλευτήρια.

Η συγκεκριμένη Παθολόγος του ΙΚΑ Κατερίνης δεν έχει καμία δουλειά να εργάζεται σε δημόσια δομή υγείας.  Η συμπεριφορά της δεν αρμόζει σε επιστήμονα που εργάζεται για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.  Η κυρία Τίγκα Ευαγγελία θα πρέπει να περάσει άμεσα από πειθαρχικό έλεγχο. Το ίδιο και η νοσηλεύτρια. Το ΙΚΑ Κατερίνης θα πρέπει  να κινηθεί άμεσα και να ζητήσει με ειλικρίνεια συγνώμη από την πολίτη –  ασθενή την οποία πρόσβαλε με όσο βάναυσο τρόπο. Το συμβάν και οι συνέπειες του θα πρέπει να λειτουργήσει ως «οδηγός»  και πυξίδα για το μέλλον ως προς την συμπεριφορά του προσωπικού του Δημόσιου Συστήματος Υγείας έναντι των φορολογουμένων πολιτών . Τέλος θα πρέπει κάθε δημόσιος λειτουργός ανεξαρτήτως βαθμού και ειδικότητας να κατανοήσει πως σε αυτήν την χώρα υπάρχει Σύνταγμα, νόμοι και διατάξεις.

Aκούστε μερικά από όσα περιγράφει η κα Τσιανάκα στη «Zoύγκλα»:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης