Ανησυχία επικρατεί στον Νομό Φωκίδας έπειτα από τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.  Αν και ο νομός μέχρι στιγμής ήταν από τους λίγους οι οποίοι είχαν ελάχιστα κρούσματα, τα νέα δεδομένα θέτουν σε συναγερμό κατοίκους αλλά και τοπικούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, θετικός στον Covid-19 βρέθηκε εργαζόμενος στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Δελφών, με αποτέλεσμα το κτήριο να κλείσει για να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου. Θετικός στον Covid-19 βρέθηκε και υπάλληλος του μουσείου Δελφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος Δελφών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών διαγνώστηκε εχθές θετικός στον κορωνοϊό, έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών θα παραμείνει κλειστή για προληπτικούς λόγους, και έχει προγραμματιστεί να γίνει άμεσα απολύμανση των χώρων. Ο υπάλληλος έχει τεθεί σε καραντίνα, και ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το  κρουσμα στο μουσείο των Δελφών η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, Αθανασία Ψάλτη, προέβη στην εξής τοποθέτηση:

«Για προληπτικούς λόγους το μουσείο Δελφών θα μείνει σήμερα Τρίτη 3.11 κλειστό προκειμένου να γίνει απολύμανση μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα και σύμφωνα με οδηγίες του Εοδυ. 

Ο συνάδελφος είναι καλά στην υγεία του και λάμβανε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του όλα τα μέτρα προφύλαξης.  Ο αρχαιολογικός χώρος θα λειτουργήσει κανονικά.Ελπίζουμε να είναι όλα περαστικά»

Θετική στον κορωνοϊό φοιτήτρια στην Άμφισσα και έργαζόμενος σε εταιρεία 

Επίσης θετική στον νέο κορωνοϊό βρέθηκε φοιτήτρια στην Άμφισσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφοιτήτριές της πρόκειται να προβούν άμεσα σε τεστ για τον ιό.

Ακόμα άλλο ένα κρούσμα εντοπίστηκε σε εργαζόμενο γνωστής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην περιοχή, ενώ τις τελευταίες ώρες διερευνάται εάν έχει υπάρξει κρούσμα και εντός του νοσοκομείου της Άμφισσας.

Κάτοικοι διαμαρτύρονται και ζητούν ενημέρωση για την κατάσταση 

Kάτοικοι της περιοχής που επικοινώνησαν με το zougla.gr ανέφεραν ότι ζητούν πληρέστερη ενημέρωση από τους αρμόδιους προκειμένου να γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει στον νομό, πόσα είναι συνολικά τα κρούσματα και πού έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής. Μάλιστα επεσήμαναν πως έχουν επικοινωνήσει με τον Δήμο Δελφών προκειμένου να έχουν ενημέρωση αλλά μάταια. Επιπλέον όπως είπαν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, αναμένεται να προβούν σε επίσημη έγγραφη διαμαρτυρία για να καταγγείλουν την κατάσταση προς όφελος της Δημόσιας Υγείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης