Σε αστυνομικό τμήμα των Χανίων υπηρετεί ο αρχιφύλακας που κατηγορείται ότι απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό από έναν Βρετανό ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή.

Η υπόθεση, που αποκαλύφθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα μιας τραπεζικού, έχει προκαλέσει αίσθηση και πολλά ερωτήματα. Πώς γίνεται ένας αστυνομικός η δουλειά του οποίου μεταξύ άλλων είναι, η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών να προχωρά σε μια τέτοια πράξη;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο 50χρονος Αρχιφύλακας κατηγορείται ότι έφτιαξε μια πλαστή εξουσιοδότηση με τα στοιχεία Βρετανού ο οποίος έχει πεθάνει και σε συνεργασία με ένα ακόμη άτομο, αποσπούσαν κάθε μήνα από τον λογαριασμό του θανόντος μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο μέχρι στιγμής ξεπερνά τις 12.000.

Μια τραπεζικός υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον τρόπο με τον οποίο κάθε μήνα γίνονταν οι αναλήψεις και ενημέρωσε τις αρχές οι οποίες πολύ σύντομα βρήκαν την άκρη του νήματος που τους οδήγησε στον 50χρονο Αρχιφύλακα.

Η υπόθεση  αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη, την ημέρα που βρισκόταν στα Χανιά ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Mike Pompeo, ενημερώθηκε και το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ενώ εκτός από την δικογραφία η οποία σχηματίστηκε είναι σε εξέλιξη και ΕΔΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Καρτσάκης αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια ομοσπονδία Αστυνομικών που μίλησε στο zarpanews.gr καταδίκασε το γεγονός και δήλωσε: «Ο Έλληνας αστυνομικός δίνει κάθε μέρα μεγάλο αγώνα, με εντιμότητα για να υπερασπίζεται τον πολίτη ακόμα και με την ίδια του τη ζωή. Μεμονωμένες περιπτώσεις όπως του συγκεκριμένου είναι καταδικαστέες εφόσον ισχύουν και τέτοιοι άνθρωποι δεν θεωρούμε ότι ανήκουν στην οικογένεια της αστυνομίας».

Πηγή: zarpanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης