Το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου με περιοριστικούς όρους άναψε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας,  χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής ο  πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας να έχει αποφυλακιστεί επικαλούμενος …αδυναμία καταβολής της εγγύησης των 150.000 ευρώ που του επιβλήθηκε.

Λίγες εβδομάδες πριν την εκπνοή του 18μηνου προσωρινής του κράτησης, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού  του ΠΑΣΟΚ, επιβάλλοντάς του  εκτός από εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Σύμφωνα όμως με το συνήγορο υπεράσπισης του κ. Παπαντωνίου, Μιχ. Δημητρακόπουλο, ο πρώην υπουργός έχει αδυναμία να βρει τα χρήματα της εγγύησης και για αυτό, εξακολουθεί προς το παρόν τουλάχιστον να κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο  Γιάννος Παπαντωνίου είχε  κριθεί προφυλακιστέος στις 23 Οκτωβρίου 2018 μετά την απολογία του για ξέπλυμα  βρόμικου χρήματος, κατηγορία που «μίζα» 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων την οποία φέρεται να έλαβε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  σχετικά με τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. 

 

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του πρώην υπουργού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Από την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 έχει εκδοθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών (Πρόεδρος ο κ.Σεβαστίδης) κατόπιν σχετικής αιτήσεως του Γιάννου Παπαντωνίου, σύμφωνα με το οποίο γίνεται δεκτή η αίτησή του και αντικαθίσταται η προσωρινή του κράτηση με τους εξής περιοριστικούς όρους:

α) Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

β) Εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του

γ) Καταβολή εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ!!

 

Ο κύριος Γιάννος Παπαντωνίου παραμένει στις φυλακές, γιατί αδυνατεί να καταβάλει την εγγύηση. 

 

Στην περίοδο του δράματος τους κορωνοϊού, όπου στις φυλακές οι συνθήκες κράτησης είναι εξαιρετικά δυσχερείς, η Πολιτεία μελετά τη λήψη εκτάκτων μέτρων για την πληθυσμιακή αποσυμφόρηση των φυλακών, μετά από 17 μήνες κράτησης του κυρίου Παπαντωνίου ηλικίας 71 ετών, με δεσμευμένη την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η επιβολή αυτής της εξωφρενικής εγγύησης συνιστά κακοποίηση του ορθού δικανικού λόγου και συγχρόνως απόλυτη περιφρόνηση των ανθρωπιστικών αξιών.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης