Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση μία μαθήτριά του ηλικίας μόλις 11 ετών.

Ο κατηγορούμενος θα βρεθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, οπού εκτός απροόπτου, αναμένεται να καταθέσει και η νεαρή κοπέλα, που κατήγγειλε το βιασμό της από τον προπονητή. Η κατάθεσή της μάλιστα, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, θα δοθεί κεκλεισμένων των θυρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπήρχε καμία συναίνεση από την πλευρά μου. Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και θα καταστρέψει την οικογένειά μου αν μιλούσα και αποκάλυπτα τι μου έκανε», είχε αν είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, η νεαρή κοπέλα στην κατάθεσή της στις αρχές.

Από την άλλη πλευρά, ο κατηγορούμενος αρνείται το αδίκημα του βιασμού, υποστηρίζοντας πως είχε ερωτική σχέση με την 11χρονη, ενώ ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της λίγο πριν γίνει 13 ετών με τη συναίνεσή της και πως ήθελε να την παντρευτεί. 

Μάλιστα, ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου ανέφερε στη πρώτη τοποθέτησή του, απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους που θα τον δικάσουν: «Την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα που ζήτησε την παραπομπή του σε δίκη, «χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτριά του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

Η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του αθλητισμού.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης