Δίκη Χρυσής Αυγής: Την Τετάρτη στις 12:00 η ανακοίνωση των ποινών για τους καταδικασθέντες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020, 18:25
Δίκη Χρυσής Αυγής: Την Τετάρτη στις 12:00 η ανακοίνωση των ποινών για τους καταδικασθέντες

Ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους επί των ποινών οι συνήγοροι των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 12:00 θα ανακοινωθούν οι ποινές για τους καταδικασθέντες.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, ζήτησε ισόβια κάθειρξη για τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Παράλληλα πρότεινε ποινή 13 ετών κάθειρξης για το Διευθυντήριο της οργάνωσης και 7 χρόνια για όσους έχουν μόνο ένταξη στην εγκληματική οργάνωση. Τέλος πρότεινε πέντε χρόνια για τους τέσσερις βουλευτές που έχουν ελαφρυντικό. Η διευθυντική ομάδα για την οποία εισηγήθηκε τα 13 έτη είναι οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Η εισαγγελέας πρότεινε σε 13 καταδικασθέντες για τη συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα 8 χρόνια φυλάκιση. Για τους τέσσερις που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση αλλά έχουν ελαφρυντικά, προτείνει 8 χρόνια φυλάκιση.

Ακόμα για τους 4 καταδικασθέντες για την υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων προτείνει 7 χρόνια φυλάκιση.

Για τον πυρηνάρχη Περάματος της Χ.Α., Αναστ. Πανταζή, η εισαγγελέας προτείνει 10 χρόνια φυλάκιση, ενώ για τον Γιώργο Πατέλη, πυρηνάρχη Νίκαιας, προτείνει 8 χρόνια φυλάκιση για την δολοφονία Φύσσα και 7 χρόνια για εγκληματική οργάνωση.

Επίσης η εισαγγελέας προτείνει 10 μήνες φυλάκιση σε τρία μέλη της Χρυσής Αυγής που εμπλέκονται στην επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ και για ένα άτομο που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση προτείνει 6 μήνες φυλάκιση. 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020, 18:25