Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Την αυτεπάγγελτη επέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικείου Αθηνών προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του zougla αναφορικά με τις καταγγελίες κατοίκων της Μαγούλας για την επικίνδυνη παιδική χαρά και το όμορο άλσος στο Πάτημα Μαγούλας όπου καλώδια ηλεκτρισμού κρέμονται εκτός των στύλων φωτισμού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Πρωτοδικείου Αθηνών κυρία Σωτηρία Παπαγεωργοπούλου διέταξε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα με αφορμή την ανάδειξη του θέματος, με τίτλο «Επικίνδυνη παιδική χαρά στη Μαγούλα Ελευσίνας», προκειμένου να ελεγχθούν οι ποινικές ευθύνες του Δήμου Ελευσίνας για την κατάσταση των κοινόχρηστων χώρων. Την υπ’ αριθμ. ΑΒΜ/ΑΑ211531 ποινική δικογραφία ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος. 

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου ανέδειξε τις καταγγελίες των κατοίκων της πόλης αναφορικά με την αδιαφορία των αρμοδίων να αποκαταστήσουν τις φθορές στους κοινόχρηστους χώρους όπου βρίσκονται το άλσος και η παιδική χαρά στην περιοχή Πάτημα Μαγούλας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με καταγγελίες που λάβαμε, ο Δήμος της Ελευσίνας, που είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για τους κοινόχρηστους χώρους όσο και για τις παιδικές χαρές στην περιοχή, δεν έχει προβεί έως σήμερα στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί τα φωτιστικά εντός του άλσους τόσο της παιδικής χαράς όσο και του πάρκου απέναντι, με τα σημεία να είναι άκρως επικίνδυνα για τη ζωή επισκεπτών και ειδικά μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Μαγούλας που ήρθαμε σε επικοινωνία, οι κίνδυνοι στους οποίους εκτίθενται τα παιδιά που παίζουν στη συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι άμεσοι. 

Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Zougla.gr, από τα 14 φωτιστικά εντός του άλσους στην είσοδο της παιδικής χαράς, τα 11 είναι σπασμένα και χωρίς λάμπες, ενώ σε 6 από τις κολόνες φωτισμού έχουν αφαιρεθεί τα οι βίδες από καπάκια ασφαλείας, όπου εντός βρίσκονται τα καλώδια σύνδεσης με το ηλεκτρικό ρεύμα. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές, σύρματα και χαρτοταινίες κρατούν στη θέση τους τα καπάκια ασφαλείας (!).

Στην ίδια επικίνδυνη κατάσταση βρίσκεται και το κοινόχρηστο άλσος μεταξύ των οδών Δαβάκη και Τζαβέλλα, με τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος να κρέμονται κυριολεκτικά από την κολόνα φωτισμού, σε έναν χώρο μάλιστα όπου καθημερινά βρίσκονται για να παίξουν μικρά παιδάκια. Οι κάτοικοι ζητούν άμεση επέμβαση των αρμόδιων αρχών πριν θρηνήσουμε αθώες ψυχές…

Η ενημέρωση που λάβαμε είναι ότι οι υπηρεσίες του δήμου μετά την ανάδειξη του προβλήματος ξεκίνησαν εργασίες για την αποκατάσταση των φθορών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης