Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Έντονα παράπονα εκφράζουν δημότες για την παιδική χαρά στη πλατεία Δαβάκη που βρίσκεται στην δημοτική ενότητα Μαγούλας του δήμου Ελευσίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με καταγγελίες που λάβαμε ο δήμος της Ελευσίνας που είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για τους κοινόχρηστους χώρους όσο και για τις παιδικές χαρές στην περιοχή δεν έχει προβεί έως σήμερα στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί τα φωτιστικά εντός του άλσους τόσο της παιδικής χαράς όσο και του πάρκου απέναντι με τα σημεία να είναι άκρως επικύνδυνα για τη ζωή επισκεπτών και ειδικά μικρών παιδιών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Μαγούλας που ήρθαμε σε επικοινωνία οι κίνδυνοι στους οποίους εκτίθενται τα παιδιά που παίζουν στη συγκεκριμένη παιδική χαρά, είναι άμεσοι. 

 

 

 

 

Συγκεκριμένα όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Zougla.gr από τα 14 φωτιστικά εντός του άλσους στην είσοδο της παιδικής χαράς τα 11 είναι σπασμένα και χωρίς λάμπες ενώ σε 6 από τις κολώνες φωτισμού έχουν αφαιρεθεί τα οι βίδες από καπάκια ασφαλείας όπου εντός βρίσκονται τα καλώδια σύνδεσης με το ηλεκτρικό ρεύμα. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές, σύρματα και χαρτοταινίες κρατούν στη θέση τους τα καπάκια ασφαλείας (!) 

 

 

 

 

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου δήμου ο οποίος οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της.

 

 

 

 

 

 

 

Στην ίδια επικίνδυνη κατάσταση βρίσκεται και το κοινόχρηστο άλσος μεταξύ των οδών Δαβάκη και Τζαβέλλα με τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος να κρέμονται κυριολεκτικά από την κολώνα φωτισμού, σε ένα χώρο μάλιστα που καθημερινά βρίσκονται για να παίξουν μικρά παιδάκια. Οι κάτοικοι ζητούν άμεση επέμβαση των αρμόδιων αρχών πριν θρηνήσουμε αθώες ψυχές…

 

 

 

 

Η ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr επικοινώνησε με το δήμο Ελευσίνας ζητώντας απόψεις από τον αντιδήμαρχο δημοτικής ενότητας Μαγούλας Μίχα Μενέλαο ωστόσο μέχρι τη δημοσίευση του ρεπορτάζ δεν μας στάλθηκε σχετική απάντηση. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης