Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού και σε συνθήκες απομόνωσης, βρίσκεται ο Ροδίτης κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η μεταφορά του κρίθηκε αναγκαία καθώς είχε προηγηθεί σοβαρό επεισόδιο στο οποίο ο φερόμενος ως δολοφόνος της άτυχης φοιτήτριας εμφάνισε για πολλοστή φορά επιθετική και βίαιη συμπεριφορά και μάλιστα σε ανώτατα στελέχη της φυλακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ψυχιατρείο μεταφέρθηκε γιατί δεν υπάρχει μόνιμος ψυχίατρος στις φυλακές Γρεβενών, ενώ τη μεταφορά του δεν την ζήτησαν οι δικηγόροι του.

Όλα έγιναν με εντολή του διευθυντή της φυλακής ενώ όταν ολοκληρωθεί η αγωγή θα επιστρέψει και πάλι στις φυλακές Γρεβενών.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες της εφημερίδας Real News αναφέρουν ότι ο Ροδίτης δέχτηκε την περασμένη Τετάρτη το πρώτο επισκεπτήριο από τη μητέρα του. Από την άλλη, μέλη της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη έλεγαν με πικρία: «όταν σκότωνε την Ελένη μας είχε σώας τα φρένας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιδρά η οικογένεια Τοπαλούδη

Την ίδια ώρα η μεταφορά του 21χρονου στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, σύμφωνα με το συνήγορο της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελο Γκιουγκή. Τα ερωτήματα αυτά γίνονται ακόμη πιο έντονα αν αναλογιστεί κανείς -όπως σημειώνει ο κ. Γκιουγκής- ότι ο κατηγορούμενος είχε εξεταστεί πρόσφατα από ψυχίατρο, ο οποίος απεφάνθη ότι έχει «σώας τα φρένας».

«Πριν από ένα πεντάμηνο είχε διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και για τους δύο κατηγορούμενους. Ορίστηκε τότε ψυχίατρος από τη Θεσσαλονίκη και διαπίστωσε ότι και οι δυο έχουν σώας τα φρένας και δεν έχουν πρόβλημα ψυχιατρικής παρακολούθησης. Επομένως, για την εισαγωγή του Ροδίτη στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού πρέπει κάποιοι να απαντήσουν γιατί έγινε, πώς έγινε και σε τι αποβλέπει. Πρέπει τα τρία αυτά ερωτήματα να ελεγχθούν και να αξιολογηθούν από κάθε αρμόδια αρχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουγκής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης