Έφτασαν στην Κρήτη οι πρώτοι τουρίστες εγκαινιάζοντας και επίσημα τη νέα, δύσκολη τουριστική σεζόν.

Η πρώτη πτήση ήταν από τη Γερμανία. Πρόκειται για μία πτήση που δεν ήταν προγραμματισμένη και προσγειώθηκε στις 07:30 το πρωί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδει το cretapost, οι 167 επιβάτες βγήκαν από το αεροπλάνο με τους ανθρώπους του αεροδρομίου να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις που προβλέπονται. 

Το αεροπλάνο το περίμεναν δύο πυροσβεστικά οχήματα που δημιούργησαν μια εντυπωσιακή υποδοχή, ενώ έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» υπήρχαν λύρες που υποδέχονταν τους 182 επιβάτες της πτήσης υπό τους ήχους της κρητικής μουσικής,  ενώ παρών ήταν και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Κυριάκο Κώτσογλου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγιναν τα πρώτα τεστ

Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα τεστ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον αλγόριθμο QR, χρειάστηκε να ληφθούν δείγματα από 20 τουρίστες προκειμένου να εξεταστούν για κορωνοϊό.

Αυτοί οι τουρίστες θα πρέπει να μείνουν σε… καραντίνα στο ξενοδοχείο τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

40 περίπου οι πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Την αρχή στο… αεροδρόμιο Ηρακλείου κάνουν πτήσεις από την Τσεχία και Γερμανία.

«Ξεκινάνε σήμερα οι πτήσεις του εξωτερικού για το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Σήμερα είναι προγραμματισμένες περίπου 40 πτήσεις από το εξωτερικό» ανέφερε μιλώντας σχετικά στο cretapost ο αερολιμενάρχης, Γιώργος Πλιάκας, ενώ προσθέτει πως «οι τουρίστες που θα φτάσουν σήμερα στο Ηράκλειο θα είναι από Γερμανία, Τσεχία και Πολωνία».

Αξίζει να σημειωθεί πως από εδώ και πέρα, όπως αναφέρει ο αερολιμενάρχης του Ηρακλείου, η κίνηση στις πτήσεις του εξωτερικού αναμένεται να είναι αυξητική.

827 τεστ καθημερινά στο Ηράκλειο

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του αεροδρομίου Ηρακλείου αναμένονται να γίνονται τα τεστ σε συγκεκριμένους τουρίστες που θα καταφτάνουν στο νησί.

«Υπάρχει ειδικός διαμορφωμένος χώρος εντός του αεροδρομίου όπου θα γίνονται τα τεστ στους 827 τουρίστες από την ειδική υγειονομική ομάδα των ειδικών δυνάμεων. Τα πάντα είναι έτοιμα» υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πλιάκας.

8 πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο Χανίων

Πτήση από το Βερολίνο κάνει ποδαρικό στο… αεροδρόμιο Χανίων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσεων του εξωτερικού σήμερα στα Χανιά αναμένονται να φτάσουν περίπου έξι πτήσεις από Γερμανία, Γαλλία και Αυστρία.

Πηγές: cretapost, flashnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης