«Όπου μας πάει η έρευνα». Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε αξιωματικός της Οικονομικής Αστυνομίας που από το πρωί της Τετάρτης κάνει «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου».

Στελέχη της υπηρεσίας πήγαν στο κεντρικό κτήριο της «Κιβωτού» στον Κολωνό και στην κυριολεξία «σήκωσαν» όλο το λογιστήριο. Η έρευνα που θα κάνουν, και τα αποτελέσματα της οποίας θα υποβάλουν στην Εισαγγελία, αφορούν τυχόν ποινικές ευθύνες που μπορεί να προκύψουν είτε για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, είτε για εργαζόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί επίσης, μέσω στοιχείων που θα ζητήσουν από τις τράπεζες, θα βάλουν στο «μικροσκόπιο» τους και τις δωρεές που έχουν κάνει πολίτες προς την «Κιβωτό» και ειδικότερα που κατέληξαν τα χρήματα τα οποία έδωσαν. «Αν υπήρχε μια δωρεά πχ. 10 χιλιάδων ευρώ θέλουμε να δούμε ότι αφενός τα χρήματα κατατέθηκαν στην τράπεζα, αλλά κυρίως που κατέληξαν. Από την πρώτη εικόνα που έχουμε αποκομίσει φαίνεται ότι από το 2014 μέχρι σήμερα η «Κιβωτός» έχει διαχειριστεί, συνολικά, περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά μην ξεχνάμε ότι έχει μεγάλο αριθμό εργαζομένων, αλλά και πολλές δομές», λέει στέλεχος της Οικονομικής Αστυνομίας.

Επίσης, θα ελέγξουν τον τρόπο ζωής μελών του διοικητικού συμβουλίου της «Κιβωτού», αλλά και εργαζόμενων που ενδεχομένως να είχαν αδικαιολόγητο πλουτισμό. Το σίγουρο είναι ότι ο έλεγχος στον 13ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής δεν θα τελειώσει… αύριο, ούτε την επόμενη εβδομάδα. «Ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι όταν γίνεται ένας οικονομικός έλεγχος σε μια εταιρεία, όπως λειτουργεί και η “Κιβωτός”, χρειάζονται περίπου δύο – τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί, καθώς ζητάμε στοιχεία και από άλλες υπηρεσίες προκειμένου να γίνουν διασταυρώσεις», λέει αξιωματικός με μεγάλη θητεία στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Έρευνα και στη δομή της «Κιβωτού» στη Χίο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα και στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στη Χίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τοπικούς αστυνομικούς, ύστερα από εντολή της οικονομικής αστυνομίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την έρευνα ελήφθησαν έγγραφα από το λογιστήριο και άλλα στοιχεία στο πλαίσιο της μεγάλης, συνολικής έρευνας που διεξάγεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης