Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία από τον Φεβρουάριο του 2022 ενέχεται σε τουλάχιστον 72 περιπτώσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης, με λεία που ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής (13/1), μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου συνελήφθησαν 15 κύρια και υποστηρικτικά μέλη της οργάνωσης και 1 ακόμη άτομο για υπόθαλψη εγκληματία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση του διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχου Δημήτριου Δάβαλου, κατά την σημερινή παρουσίαση της υπόθεσης στα γραφεία της ΓΑΔΑ, οι πρώτες συλλήψεις έγιναν όταν τα μέλη της οργάνωσης ετοιμάζονταν να προβούν σε ακόμα μία κλοπή στην περιοχή της Πεύκης. Όπως αποκάλυψε ο κ. Δάβαλος κατά την διάρκεια της επιχείρισης ένα μέλος της συμμορίας, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψή του, επιχείρησε να χτυπήσει με το αυτοκίνητό του έναν αστυνομικό, που έπεσε στο έδαφος για τον αποφύγει με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο χέρι.

Σε βάρος των συλληφθέντων μελών της οργάνωσης, καθώς και σε βάρος επιπλέον 6 μελών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, επικίνδυνη οδήγηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και τη νομοθεσία περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Η πλειοψηφία των συλληφθέντων έχει απασχολήσει για συναφή αδικήματα τις αρχές, ενώ σε βάρος ορισμένων από αυτούς έχει σχηματιστεί στο παρελθόν πληθώρα δικογραφιών -πολλές εκ των οποίων κακουργηματικού χαρακτήρα- για εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας.

Το ζευγάρι, με τη χαριτωμένη σύζυγο που ήταν στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της, ήταν το πιο συνηθισμένο τέχνασμα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να πείσουν τα ανυποψίαστα θύματά τους. Στη συνέχεια, έβγαιναν στο μπαλκόνι «για να πάρει λίγο αέρα» η νεαρή, ενώ την ίδια ώρα οι συνεργοί τους αλώνιζαν στα διαμερίσματα και έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κέρδη της σπείρας, σύμφωνα με τις Αρχές, υπολογίζονται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ και είναι χαρακτηριστικό ότι στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν περίπου 25 χιλιάδες ευρώ, κρυμμένα μέσα σε μια ηλεκτρική σκούπα, το οποία προορίζονταν σύμφωνα με τον «ιδιοκτήτη» τους για την αγορά ενός αυτοκινήτου τις επόμενες μέρες. Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και πολλά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. 

Τα περισσότερα μέλη της σπείρας είναι μεταξύ τους συγγενείς και έχουν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα ζητήσουν από την Εισαγγελία την δημοσιοποίηση των στοιχείων τους καθώς εκτιμούν ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα και είτε δεν έχουν καταγγείλει την κλοπή είτε βλέποντας τους κατηγορούμενους θα θυμηθούν τι είχε συμβεί στην δική τους περίπτωση. Κάποιοι από τους συλληφθέντες απολογήθηκαν σήμερα, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται αύριο να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης