Φωτογραφίες από τη δράση της σπείρας που κατηγορείται ότι λήστευε και απειλούσε κατοίκους των Αχαρνών φέρνει στη δημοσιότητα το zougla.gr. Οι τέσσερις νεαροί, ηλικίας 20, 20, 25 και 29 ετών, είχαν αποκτήσει μεγάλη άνεση στις κλοπές, στις διαρρήξεις και στις ληστείες ακόμα και τις πρωινές ώρες. Άλλωστε, το παρελθόν τους έλεγε πολλά… Είχαν συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα, παρά το νεαρό της ηλικίας τους. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δίστασαν στις 11 το πρωί να απειλήσουν με έναν λοστό μια γυναίκα που ήταν μέσα στο σπίτι της με την μόλις έξι μηνών κόρη της και να της πάρουν μια τηλεόραση. Ήταν όμως και τυχεροί καθώς σε άλλη περίπτωση γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από τα χέρια της ιδιοκτήτριας που, όπως φάνηκε, είχε… τσαγανό. Οι νεαροί μπήκαν από την ταράτσα και θέλησαν να προχωρήσουν στο εσωτερικό του σπιτιού. Όμως η γυναίκα τούς αντιλήφθηκε και άρχισε να τους κυνηγά στον δρόμο μέχρι που τελικά τους έχασε. Σε άλλη περίπτωση, ο ιδιοκτήτης σπιτιού επέστρεφε όταν ξαφνικά είδε έναν άγνωστο νεαρό στο πεζοδρόμιο έξω από την είσοδο. Πριν προλάβει να στρέψει το βλέμμα του προς το διαμέρισμά του, είδε έναν συνεργό του να πηδά από το παράθυρο και να γίνεται «λαγός».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών κατάφεραν να βρουν και το αυτοκίνητο των νεαρών το οποίο πολλές φορές χρησιμοποιούσαν στα χτυπήματά τους. Την ημέρα που θα έκαναν τις συλλήψεις των τεσσάρων, επιστράτευσαν μέχρι και drone προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα από ψηλά ώστε να μην τους ξεφύγουν. Τελικά, τους συνέλαβαν και στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν ρούχα που ήταν ίδια με αυτά που φορούσαν στις τουλάχιστον σαράντα επιδρομές τους και είχαν καταγραφεί από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος. Πολλά ήταν τα θύματα που αναγνώρισαν είτε τα πρόσωπα των συλληφθέντων είτε κατέθεσαν ότι οι νεαροί έμοιαζαν με αυτούς που είχαν εισβάλει στα σπίτια τους. Η λεία τους, σύμφωνα με τις αρχές, δεν ήταν καθόλου μικρή και έφτανε τις 140.000 ευρώ, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά εργαλεία και «ποσότητα 130 γραμμ. ηρωίνης, 60 γραμμ. κάνναβης, και 4,1 γραμμ. κοκαΐνης». 

Ο συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr, υποστήριξε ότι «μια απλή ανάγνωση της πρώτης σελίδας του διαβιβαστικού αποτυπώνει την απαρίθμηση 40 ξεχωριστών ανάλογων εγγράφων! Δηλαδή, η ίδια αστυνομική αρχή που είχε στείλει ξεχωριστές υποθέσεις προς αξιολόγηση, η ίδια αρχή με έναν μαγικό τρόπο τα απέδωσε σε ένα έγγραφο χωρίς κανένα κοινό στοιχείο, χωρίς αρχή, μέση και τέλος και χωρίς αιτιολόγηση! Θεωρούμε ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δεν θα σταθούν σε ένα δικαστήριο ουσίας».

Δείτε φωτογραφίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης