Λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης 24 Νοεμβρίου και έπειτα από τα σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν τη δολοφονία που σημειώθηκε στο νησί, η Ζούγκλα έλαβε εξώδικη επιστολή του ιδιοκτήτη του μπαρ Stavento, Εμμανουήλ Σύρμα, στις Σπέτσες, στην οποία αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τον δράστη του φονικού αλλά και με παράνομες δραστηριότητες οποιουδήποτε είδους. 

Η εξώδικη επιστολή έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατόπιν των ανυπόστατων, αναληθών, συκοφαντικών και ψευδών δημοσιευμάτων που αναρτήθηκαν σήμερα και πολλές φορές στην ιστοσελίδα ΖΟΥΓΚΛΑ (www.zougla.gr), με αφορμή τη δολοφονία του άτυχου 26 χρόνου νεαρού από τον φερόμενο ως δράστη 22χρόνο νεαρό και κατόπιν της ανάμειξης του ονόματος του πελάτη μου και της επιχείρησης του με τον διακριτικό τίτλο STAVENTO, ως δήθεν έχουσα σχέση με τον δράστη, αναφέρω και δηλώνω τα κάτωθι :

Τα εν λόγω δημοσιεύματα σας βρίθουν αναληθών, ψευδών και παραπλανητικών περιστατικών, προσβλητικών χαρακτηρισμών σε βάρος μου και της επιχείρησης μου, παρουσιάζοντας εμέ και την επιχείρηση μου ως έχοντες επαγγελματική και προσωπική σχέση με τον δράστη του θύματος, με σοβαρότατες, πλην όμως ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες.

Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το ύφος και το πλήθος των συκοφαντικών ισχυρισμών και κατηγοριών και των προσβλητικών χαρακτηρισμών, που διαλαμβάνονται στο ως άνω δημοσίευμα για εμένα και την επιχείρηση μου, έχοντας μάλιστα τοποθετήσει και φωτογραφία της εξωτερικής όψης της επιχείρησης μου, ώστε να αναγνωριστεί από όλους τους αναγνώστες, παρουσιάζοντας ότι εντός αυτής γίνονταν δήθεν παράνομες δραστηριότητες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πραγματικότητα, την οποία ασφαλώς γνωρίζατε ως μια από τις πλέον οργανωμένες ενημερωτικές ιστοσελίδες με πληθώρα ειδικευμένων συνεργατών και πρόσβαση σε νομική και οικονομική πληροφόρηση -άλλως δε και σε κάθε περίπτωση οφείλατε κατά νόμο και ευχερώς μπορούσατε να διασταυρώσετε και να ερευνήσετε πριν την επίδικη δημοσίευση- είναι εντελώς διαφορετική από όσα εν γνώσει σας διαδίδονται με το άρθρο σας. Συγκεκριμένα :

Ουδεμία απολύτως σχέση επαγγελματική ή άλλη διατηρεί ή διατηρούσε ο Εμμανουήλ Σύρμας με τον δράστη.

Ουδέποτε μίσθωσε ο δράστης το μαγαζί STAVENTO που στεγάζεται η επιχείρηση μου και στο όνομα μου, Εμμανουήλ Σύρμας, το οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα και επί πολλά συναπτά έτη, χωρίς ουδέποτε να έχει δημιουργηθεί το οιοδήποτε πρόβλημα. Όλοι οι ισχυρισμοί περί δήθεν ενοικίασης από τον δράστη του STAVENTO είναι παραπλανητικοί, ψευδείς, ανυπόστατοι και συκοφαντικοί, χωρίς να έχει ερευνηθεί η νομική και πραγματική κατάσταση της επιχείρησης μου. Ουδέποτε έχουν γίνει παράνομες δραστηριότητες στην επιχείρηση μου, τις οποίες μάλιστα δήθεν γνώριζε η αστυνομία. Ουδέποτε απασχόλησα προσωπικά ή επαγγελματικά της αστυνομικές αρχές και ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Ή ΑΝΗΘΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΤΙΟΤΗΤΑ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ. 

Ο δράστης ουδέποτε εργάστηκε ή είχε την οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση με το μαγαζί STAVENTO. 

Οι ισχυρισμοί της ιστοσελίδας σας www.zougla.gr ότι  «Οι τοπικές Αρχές και η Αστυνομία, γνώριζαν πολύ καλά για περίεργα σούρτα φέρτα σε αυτό το μαγαζί, καθώς και  για παράνομες δραστηριότητες» είναι απολύτως ψευδείς, ανυπόστατοι, συκοφαντικοί και άκρως προσβλητικοί της προσωπικότητας του, της τιμής και της υπόληψης μου και μάλιστα για τόσο σοβαρές κατηγορίες και βεβαίως προσβλητικοί της επαγγελματικής μου φήμης και υπόστασης. Είμαι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο νησί των Σπετσών πλέον των σαράντα ετών, πατέρας δύο τέκνων, χωρίς να έχω δώσει την παραμικρή αφορμή για παράνομες ή ανήθικες δραστηριότητες, ούτε λόγω της επαγγελματικής ή προσωπικής ή κοινωνικής μου δραστηριότητας.

Υπό το φως των ανωτέρω, η οποιαδήποτε εμπλοκή και οι αναφορές του ονόματος και της επιχείρησης μου είναι άκρως παραπλανητικοί, ψευδείς και καταφανώς συκοφαντικοί. 

Το άρθρο αυτό αναγνώστηκε και εξακολουθεί να αναγιγνώσκεται από απροσδιόριστο και οπωσδήποτε πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών της ιστοσελίδας σας σε όλη την Ελλάδα, έχει τύχει πολλαπλών αναδημοσιεύσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Επειδή το επίμαχο δημοσίευμα είναι αναληθές, άκρως συκοφαντικό για εμένα και την επιχείρηση μου, δεδομένου ότι θίγει ευθέως την προσωπικότητα μου, την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπόληψή μου ατομικά, θίγει δε καταφανώς την άριστη φήμη της επιχείρησης μου, αφού συλλήβδην μου προσάπτονται συμπεριφορές και δραστηριότητες που δεν έχω επιδείξει και είναι καταδικαστέες στην συνείδηση του καθενός, ως παράνομες και ανήθικες.

Επειδή, πέραν από τις ως άνω εν γνώσει σας ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές, είναι ξεκάθαρο ότι με τις εξόχως προσβλητικές, υβριστικές και ονειδιστικές λέξεις και φράσεις σας όπως  « γνώριζαν πολύ καλά για περίεργα σούρτα φέρτα σε αυτό το μαγαζί, καθώς και  για παράνομες δραστηριότητες»,  «κάποιες από αυτές τις «δραστηριότητες» μεταφέρθηκαν στην έπαυλη στους Αγίους Αναργύρους»,   «Όπως πληροφορείται το zougla.gr, η Αστυνομία γνώριζε τα πάντα, αλλά όπως συμβαίνει συχνά τα στόματα παρέμεναν ερμητικά κλειστά». επιδιώκατε όχι να ενημερώσετε το αναγνωστικό σας κοινό, αλλά να με συκοφαντήσετε, να εμπλέξετε το όνομα και την επιχείρηση μου με παράνομο τρόπο στις όποιες δραστηριότητες είχε ο δράστης, έχοντας ειδικό σκοπό προσβολής και συκοφάντησης εμού, ως ανθρώπου και της επιχείρησης μου.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΜΕ ΡΗΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για το ως άνω βαρύτατα αναληθές, ψευδές, προσβλητικό και συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος εμού και της επιχείρησης μου

ΣΑΣ ΚΑΛΩ, όπως προβείτε σε αφαίρεση από την ιστοσελίδα σας και ανάκληση του ως άνω δημοσιεύματος, καθώς και επανόρθωση με δημοσίευση, εντός 12 ωρών από την επίδοση της παρούσας, στην ιστοσελίδα σας και σε αντίστοιχη θέση προβολής που είχε το άνω δημοσίευμα, επανορθωτικού δημοσιεύματος, ως εξής: «Η επιχείρηση του Εμμανουήλ Σύρμα και το μαγαζί STAVENTO ουδεμία σχέση επαγγελματική ή άλλη είχαν με τον δράστη, ο οποίος ουδέποτε ενοίκιασε το ως άνω μαγαζί. Στο STAVENTO ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΈΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ Ή ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Η αστυνομία ουδεμία ενημέρωση είχε ποτέ για δήθεν παράνομες δραστηριότητες εντός της επιχείρησης STAVENTO, για τις οποίες έκλεινε δήθεν τα μάτια. Στο πλαίσιο του καθήκοντος αληθείας, και σύμφωνα με την δημοσιογραφική δεοντολογία, ανακαλούμε ως προς αυτά τα στοιχεία το δημοσίευμα ως άστοχο και ανακριβές κατά περιεχόμενο και ζητούμε συγνώμη για την προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης του Εμμανουήλ Σύρμα, καθώς και της προσβολής και τρώσης της φήμης και της αξιοπιστίας της επιχείρησης του».

Το ως άνω επανορθωτικό δημοσίευμα καλείστε να δημοσιεύσετε εντός της νόμιμης δωδεκάωρης προθεσμίας, υπογράφοντάς το και υιοθετώντας πλήρως, ρητώς, ανυπόκριτα και ανεπιφύλακτα, όσο και επωνύμως, το περιεχόμενό του, τόσο η ιστοσελίδα σας, όσο και η συντάκτρια του επίμαχου δημοσιεύματος

Άλλως ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προβώ στην άσκηση κάθε προβλεπόμενου ένδικου μέσου και βοηθήματος, ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, προς υπεράσπιση των έννομων συμφερόντων μου, προς αποκατάσταση της αλήθειας, της αξιοπιστίας και του κύρους μου  και των επιχειρήσεων μου.

Αθήνα 24 Νοεμβρίου 2020

Η Πληρεξούσια Δικηγόρος του

Εξωδίκως Δηλούντος»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης