Δόθηκε το «πράσινο φως» από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για τα αιτήματα της Εκκλησίας σχετικά με την αύξηση του αριθμού των πιστών στους ναούς.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας, Θανάση Τσακρή, χθες Δευτέρα, συζητήθηκε το θέμα στην επιτροπή και συμφώνησαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα εάν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα προφύλαξης, δηλαδή η χρήση μάσκας, ο αερισμός των ναών πριν και μετά τη λειτουργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσακρής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι συμφωνήθηκε στους μητροπολιτικούς ναούς να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων σε έως 50 (κληρικοί και λαϊκοί), ενώ ένα ασφαλές όριο είναι να υπάρχει ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των ναών τις γιορτινές ημέρες και τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Το μεσημέρι της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου (με τηλεδιάσκεψη) προκειμένου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερωνύμος να ενημερώσει τον κλήρο για όσα ειπώθηκαν κατά την επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης