«Πρόκειται για ισχυρό καθαριστικό υγρό που περιείχε ως μέρος της σύνθεσής του θειικό οξύ σε πολύ υψηλή συγκέντρωση και όχι καθαρό βιτριόλι». Αυτό ισχυρίστηκε την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, μιλώντας στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV ο συνήγορος υπεράσπισης της 38χρονης Κρητικιάς, η οποία είναι προσωρινά κρατούμενη, καθώς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 36χρονου εν διαστάσει συζύγου της, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, πριν από μερικές εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Απόστολος Λύτρας υποστήριξε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV” ότι «η κατηγορούμενη από την πρώτη στιγμή είπε πως το συγκεκριμένο υγρό το προμηθεύτηκε ως ένα υγρό για καθαρισμό, το οποίο, μάλιστα, όπως είπε και η ίδια δηλαδή στην κατάθεσή της, είναι ισχυρό καθαριστικό. Δε θα μπορούσε να ξέρει, λοιπόν, τι υπάρχει μέσα στο συγκεκριμένο υγρό. Πράγματι πληροφορήθηκα κι εγώ ότι υπάρχει μια ποσότητα θειικού οξέος, το οποίο προφανώς κι είναι όξινο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η πρόθεσή της ήταν ούτε να προμηθευτεί βιτριόλι, ούτε μιλάμε για βιτριόλι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η εντολέας του βρισκόταν σε άμυνα επειδή φοβήθηκε ότι ο 36χρονος θα τη χτυπήσει. «Δέχτηκε κακοποίηση και στην άμυνα που του έκανε για να μην τη χτυπήσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος το είχε κάνει και στο παρελθόν, του πέταξε το συγκεκριμένο υγρό, το οποίο ήταν σε πάρα πολύ μικρή ποσότητα, δηλαδή το βαζάκι που έχει βρεθεί ήταν χωρητικότητας μικρότερης από 100 miligram», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική έκθεση των εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έκανε λόγο για υγρό με υψηλή συγκέντρωση θειικού οξέος, το οποίο σε περίπτωση εκτεταμένης έκθεσης, πέρα από εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, δύναται να προκαλέσει ακόμη και τον θάνατο.

Στο μεταξύ, από την πλευρά του παθόντος αναμένεται η άσκηση συμπληρωματικών διώξεων από τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τον οδηγό ταξί που παρέλαβε την 38χρονη και τη μετέφερε στη νότια Κρήτη, καθώς και μία φίλη της κατηγορούμενης, ο ρόλος της οποίας διερευνάται ευρύτερα από τις Αρχές. Εντούτοις, η 38χρονη ισχυρίζεται ότι κανείς εκ των δύο δε γνώριζε τι είχε συμβεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τον οδηγό ταξί, ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι «έχει δώσει κατάθεση ότι ήταν ένας φίλος της, ο οποίος είχε ταξί. Τον πήρε τηλέφωνο – όπως όλοι έχουν κάποιο ταξί εύκαιρο και καλούν – και τον πήρε, τον ενημέρωσε πού είναι και τη μετέφερε. Ούτε γνώριζε ο συγκεκριμένος άνθρωπος τι είχε συμβεί».

Δείτε το βίντεο

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης