Αλληλέγγυος προς τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, δήλωσε ούτε λίγο ούτε ούτε πολύ ο κατηγορούμενος για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, Χρ. Χατζηδάκης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως είχε αγαστή συνεργασία μαζί τους υποστηρίζοντας πως ο ρόλος του εκείνο το βράδυ ήταν συμφιλιωτικός. Όπως είπε, υπήρχε αλληλεγγύη μεταξύ τους και για αυτό προσπάθησε  πολλές φορές να κατευνάσει τα πνεύματα μαζί με το Σωτ. Πουλικογιάννη. Δεν μπόρεσε πάντως να θυμηθεί λεπτομέρειες για το τηλεφώνημα που είχε μετέπειτα με τον Ιωάννη Λαγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μιλήσαμε για να δει αν είμαι καλά, γιατί είχα χτυπήσει. Είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για δουλειές στα γραφεία. Με είπε αν πρέπει να πάω στο νοσοκομείο να προσέξω μην είναι εκεί οι άλλοι και συνεχιστεί ο τσακωμός, αλλά εγώ δεν ήθελα να πάω. Δεν ξέρω αν με πήρε εκείνος τηλέφωνο ή εγώ, ούτε πως έμαθε ότι χτύπησα». 

Ο Χρ. Χατζηδάκης, εργαζόμενος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, μίλησε για την…. «εργατική αλληλεγγύη» που είχε με τον παθόντα Σωτ. Πουλικογιάννη με αποτέλεσμα η  πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη να σχολιάσει: «Αν είναι οι σχέσεις σας τόσο καλές, δεν μπορεί να εξηγηθεί η παρουσία σας στο σημείο. Εσείς μιλάτε για τον Πουλικόγιαννη και τους υπόλοιπους με τα καλύτερα λόγια. Αυτά που λέτε δεν συνηγορούν με το ότι ήσασταν στο δρόμο. Λέτε «φίλος» λέτε «αγαστή συνεργασία»…».

Κατηγορούμενος: Αυτό πληρώνω. Επικράτησε η πολιτική τους βούληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο περιστατικό, είπε: «Βγήκα μπροστά γιατί φοβήθηκα μην δημιουργηθούν επεισόδια. Αυτή την πρωτοβουλία πήρα και αυτή με έμπλεξε. Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει» ενώ ισχυρίστηκε πως 15 άτομα της Χρυσής Αυγής που επρόκειτο να μαζέψουν τρικάκια, τυχαία συνάντησαν στη Λ. Δημοκρατίας με 15 άτομα του ΠΑΜΕ που έκαναν αφισοκόλληση. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, «όταν συναντηθήκαμε, υπήρχε μία ενόχληση, ήταν και το νέο σωματείο στη Ζώνη που επρόκειτο να γίνει. Ζήτησα τον Πουλικόγιαννη για να μιλήσουμε, να τελειώσει η ένταση. Εκείνοι μας είδαν, έβαλαν κράνη και βγήκαν μπροστά. Πέντε λεπτά μιλήσαμε, μου είπε: «στο είπα ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι και είσαι καλό παιδί». Πώς ξεκίνησε δεν ξέρω».

Πρόεδρος: Πως χτυπήθηκαν οι άλλοι; Με τα χαρτιά σας;
Κατηγορούμενος: Έπεσαν πέτρες. Μπορεί να υπήρχαν και άλλα αντικείμενα αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Εγώ δεν κρατούσα τίποτα. Δεν κρατούσαμε σημαίες, αλλά μπορεί κι να υπήρχαν… αν ήρθαν άτομα μετά, συμπληρωματικά, δεν μπορώ να ξέρω.

Όσο για τους συγκατηγορούμενούς του, αποδέχθηκε ότι στο επεισόδιο συμμετείχε μόνο ο Αν. Πανταζής, ενώ οι άλλοι δύο απλά βρέθηκαν στο σημείο στο τέλος της σύγκρουσης. «Τον Πανταζή μόνο φραστικά τον άκουσα να επιτίθεται. Ήταν ένας τσαμπουκάς που υπήρχε γενικώς. Δεν είδα κάτι άλλο» είπε.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης