Ο κρατούμενος Κωνσταντίνος Λιόγκας απέστειλε στη «Ζούγκλα» την παρακάτω επιστολή για τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας:

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του κρατούμενου Κ.Κ. Λάρισας Λιόγκα Κων/νου Φοιτητή ΕΑΠ

                                 ΠΡΟΣ

Κο Υπουργό προστασίας του πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοινοποίηση: Κα Υπουργό παιδείας Κεραμέους Νίκη 

Αξιότιμε Κε Υπουργέ,

Ονομάζομαι Λιόγκας Κων/νος και είμαι κρατούμενος στο Κ.Κ. Λάρισας από την 16-8-13 έως σήμερα εκτίων ποινή ισόβιας κάθειρξης από την 17-11-11. Από το 2016 είμαι φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης επ/σεων και οργανισμών στο ΕΑΠ (Ελληνικό ανοικτό πανεπιστήμιο) επωφελούμενος το πρόγραμμα ένταξης κρατουμένων στο ΕΑΠ που είναι συνεπιδοτούμενο από το Υπουργείο σας και το Υπουργείο παιδείας. Τηρώντας επακριβώς τους όρους και τις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών στο ΕΑΠ βρίσκομαι 4 μαθήματα πριν το πτυχίο.

Έχω αιτηθεί για μεταγωγή στην φυλακή Μαλανδρίνου με την υπ. Αριθμόν πρωτοκόλλου 30516 11-11-21 αίτησής μου κατόπιν αναίτιας απόρριψης προηγούμενης αίτησης παρόλη την θετική εισήγηση του Συμβουλίου της φυλακής για τους κάτωθι λόγους.

α) Καταλληλότερες συνθήκες κράτησης σε κελί για δυνατότητα μελέτης και παρακολούθησης των τελευταίων μαθημάτων που είναι ιδιαίτερα απαιτητικά.

β) Επίσης για να είμαι σε σημαντικά μικρότερη απόσταση από το σπίτι μου και τους οικείους μου που είναι στο Αίγιο. 

Ζητώ την συνδρομή σας γιατί θεωρώ την καθυστέρηση της αξιολόγησής μου όπως και την προηγούμενη απόρριψη αναίτια και άδικη δεδομένης της συνεχόμενης θετικής εισήγησης του Συμβουλίου φυλακής Λάρισας, του ότι είμαι 57 ετών, δεν έχω πειθαρχικό παράπτωμα και έχω κάνει καλή χρήση των όρων των τακτικών αδειών που λαμβάνω. 

Παρακαλώ κ Υπουργέ να λάβετε υπόψιν σας ότι ενώ μπορώ να μεταχθώ σε αγροτικό κατάστημα κράτησης (καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης) καθώς πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, προτιμώ και αιτούμαι να μεταχθώ στην κλειστή φυλακή του Μαλανδρίνου Φωκίδας μόνο και μόνο για να έχω τη δυνατότητα απόκτησης του πτυχίου μου από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όντας προσηλωμένος σ’ αυτό το στόχο καθώς όπως προείπα μου μένουν μόνο 4 μαθήματα για να τελειώσω τις σπουδές μου και δεν θέλω να ασχοληθώ με άλλες δραστηριότητες, όπως αγροτικές εργασίες σε αγροτική φυλακή.

Ευελπιστώ στην κατανόηση και την συμπαράστασή σας στην ικανοποίηση του αιτήματος μου που περιέγραψα παραπάνω.

Με εκτίμηση,

ΛΙΟΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ κρατούμενος Κ.Κ. Λάρισας φοιτητής ΕΑΠ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης