Αντιμέτωποι με τη δαμόκλειο σπάθη της Δικαιοσύνης, αλλά και με τα παιδικά προσωπάκια των τριών ανηλίκων που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- βίαζαν και κακοποιούσαν για πολλά χρόνια, θα βρεθούν αύριο οι τέσσερις «παιδεραστές» του Ιλίου.

Σχεδόν δυο χρόνια από το Δεκέμβριο του 2007, όταν το πανελλήνιο συγκλονίστηκε στο άκουσμα της είδησης ότι μια 35χρονη μητέρα έπαιρνε την κόρη της αλλά και τα δυο παιδάκια που φιλοξενούσε και τα «πάσαρε», έναντι αμοιβής 50 ευρώ, σε ηλικιωμένους άντρες, η μάνα – μαστροπός, Ειρήνη Τσονοπούλου, ο φίλος της, Σπύρος Σουχλέρης, ο ιερέας, Σωτήρης Παπαδόπουλος, και ο συνταξιούχος της ΔΕΗ, Αθανάσιος Κανάκης, θα κάτσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί 20 και πλέον μήνες, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, βρίσκοντας διάφορα δικονομικά «πατήματα», κατάφερναν να αποφύγουν να δικαστούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι σήμερα, η διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας έχει αναβληθεί τέσσερις φορές, ενώ από τον περασμένο Ιούνιο οι φερόμενοι ως παιδεραστές είναι ελεύθεροι μετά την παρέλευση της 18μηνης προσωρινής τους κράτησης!

Χθες, πάντως, για ακόμα μια φορά, η πλευρά της υπεράσπισης «έπαιξε» το τελευταίο της χαρτί, προκειμένου να αναβληθεί εκ νέου η υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατέθεσε ένσταση, υποστηρίζοντας πως η σύντμηση εκδίκασης της υπόθεσης (αρχικά είxε προσδιορισθεί για τις 10 Μαΐου του 2010) παραβιάζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, ενώ με άλλο αίτημα που υπέβαλε στο δικαστήριο, ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας καθώς, όπως είπαν, δυο εκ των κατηγορουμένων (η Ειρήνη Τσονοπούλου αλλά και ο Σπύρος Σουχλέρης) δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω προβλημάτων υγείας, που φέρονται να αντιμετωπίζουν.

Μόνο ως οξύμωρο μπορεί, βέβαια, να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο κ. Σουχλέρης έδωσε κανονικά το παρών το πρωί στο δικαστήριο, αλλά ένοιωσε αιφνίδια αδιαθεσία και αποχώρησε από το Εφετείο, όταν αντίκρισε ένα από τα παιδιά που φέρεται να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά.

Πάντως, η έδρα του δικαστηρίου, ύστερα και από σχετική πρόταση του εισαγγελέα, απέρριψε και τα δυο αιτήματα, με αποτέλεσμα η πολύκροτη δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα διαλευκανθούν άγνωστες πτυχές της δυσώδους υπόθεσης, να αρχίσει αύριο.

Όπως ήταν φυσικό, η συγκεκριμένη εξέλιξη που θα φέρει τους τέσσερις κατηγορούμενους ενώπιον των φυσικών τους δικαστών, ικανοποίησε την πλευρά της πολιτικής αγωγής με την Κατερίνα Ζαγγανά, μία εκ των δικηγόρων των παιδιών-θυμάτων να δηλώνει στη zougla.gr: «Μετά από πολλές αναβολές και λίγο πριν συμπληρωθεί η διετία, βρέθηκε επιτέλους ένα τολμηρό δικαστήριο, το οποίο να δικάσει αυτή την υπόθεση. Στο ακροατήριο θα αποκαλυφθούν πράγματα που θα συγκλονίσουν και ίσως ασκηθούν διώξεις και για άλλα πρόσωπα, τα οποία δεν κατηγορούνται σήμερα».

Το κατηγορητήριο της… αμαρτίας!

Τα όσα περιγράφονται αναλυτικά στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, βάσει του οποίου παραπέμπονται τα τέσσερα πρόσωπα της φρίκης, προκαλούν σοκ. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία –η οποία αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της 6ης Δεκεμβρίου 2007- φέρεται να είχε η 35χρονη μητέρα, Ειρήνη Τσονοπούλου. Η αδίστακτη –κατά το κατηγορητήριο- γυναίκα εμφανίζεται να έπαιρνε από το… χέρι την ανήλικη κόρη της, αλλά και τα δυο παιδάκια (ένα αγόρι και ένα κορίτσι) μιας οικογενείας που φιλοξενούσε και τα «σερβίριζε στο πιάτο» των άλλων κατηγορούμενων έναντι αμοιβής.

Η αρχή έγινε το 2002. Η κόρη της είχε ηλικία έξι ετών, όταν η Τσονοπούλου την πάσαρε στο συνταξιούχο Αθανάσιο Κανάκη. Για την ακρίβεια, τη μετέφεραν στην περιοχή Προφήτης Ηλίας του Καματερού, της αφαίρεσαν τα ρούχα και ο συνταξιούχος τη βίασε, δίνοντας στη μητέρα της πουρμπουάρ 50 ευρώ…!

Αυτή ήταν, όμως, η αρχή. Το προσεχές διάστημα, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, η 35χρονη κατηγορούμενη φέρεται να πήγαινε την κόρη της δυο φορές την εβδομάδα στο σπίτι του Κανάκη, στα Λιόσια. Εκεί υποχρέωναν το μικρό κοριτσάκι να «αφαιρεί τα ενδύματά του και να ανέχεται τις θωπείες του Κανάκη στα γεννητικά του όργανα αλλά και σε παρά φύσιν ασέλγεια».

Επίσης, οι κατηγορούμενοι «την ανάγκαζαν να λαμβάνει γυμνή διάφορες προκλητικές στάσεις, τις οποίες απαθανάτιζε η μητέρα της…».

Το εξάχρονο κοριτσάκι φέρεται όμως να βίαζε, την τριετία 2002-2005, και ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος. Βάσει του βουλεύματος, η μικρή μεταφερόταν και πάλι από τη μητέρα της στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Ίλιον, όπου έναντι της ταρίφας των 50 ευρώ ο κληρικός εμφανίζεται να την κακοποιούσε σεξουαλικά.

Ωστόσο, από τις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις των κατηγορούμενων φέρονται να μη γλίτωσαν ούτε τα δυο ανήλικα παιδιά της Πωλίνας Αμιλήτου, που από το Μάρτιο του 2006 έως και τον Ιούνιο του 2007, φιλοξενούνταν στο σπίτι της Τσονοπούλου, καθώς η 35χρονη κατηγορούμενη εμφανίζεται να τα είχε οδηγήσει και εκείνα στο σπίτι του Αθανάσιου Κανάκη!

Σε ό, τι αφορά τις ακριβείς κατηγορίες που θα κληθούν οι τέσσερις «παιδεραστές» να αντικρούσουν αύριο στο δικαστήριο είναι:

α) Σωτήρης Παπαδόπουλος: βιασμός κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού μη συμπληρώσαντος το 10ο έτος της ηλικίας του

β) Αθανάσιος Κανάκης: βιασμός κατά μόνας και κατά συναυτουργία, ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, αποπλάνηση παιδιού

γ) Ειρήνη Τσονοπούλου: βιασμός κατά συναυτουργία, πορνογραφία ανηλίκων, μαστροπεία εναντίον προσώπου νεότερου από 15 ετών

δ) Σπύρος Σουχλέρης: βιασμός τετελεσμένου και εν απόπειρα κατ΄ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκου, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, κ.α.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης